Percussionisten

Martin Scorsese regisseerde zelf ook een aflevering uit de zevendelige reeks The Blues, waarvan hij tevens uitvoerend producent is. In Feel Like Going Home onderneemt gitarist Corey Hart een tocht naar de wortels van de blues, die begint bij de Mississippi en eindigt in Mali; om te luisteren naar de polyritmiek van de percussionisten. Hart spreekt met medemuzikanten en speelt af en toe een stukje. Tussendoor verhaalt Scorsese over musicoloog Alan Lomax, die in opdracht van de Library of Congress veldopnames maakte van de blues. Lomax legde bijvoorbeeld voor het eerst Muddy Waters en Lead Belly vast.

Net al bij de eerdere delen is het archiefmateriaal het beste. Er wordt gelukkig ook wat aandacht besteed aan de legendarische Robert Johnson, van wie slechts twee foto's bestaan en dertig liedjes.

The Blues: Feel Like Going Home. Regie: Martin Scorsese. In: 10 bioscopen.