Op reis voor Hagemeyer

Het leven van Alexander Wouterse (38) ondergaat de komende tijd grote veranderingen. De nieuwbakken vice-president operationele ondersteuning van handelshuis Hagemeyer gaat zich bezighouden met de uitvoering van verbeteringsplannen in diverse regio's, met name de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. ,,Ik verwacht de komende zes tot negen maanden zo'n drie à vier dagen per week op reis te zijn'', zegt Wouterse. Hagemeyer – wereldwijd handelaar in producten voor de industrie en de bouwsector – is bezig verbeteringen door te voeren nadat het vorig jaar even op de rand van een faillissement balanceerde. ,,Ik ga samen met het management in de regio's zorgen dat de gemaakte plannen worden uitgevoerd en zorgen voor bijstellingen als dat nodig is'', aldus Wouterse, die ook verantwoordelijk is voor het management van de centrale inkoopactiviteiten. Wouterse komt van adviesbureau Bain & Company. ,,Daar hielp je bedrijven met het uitstippelen van plannen, maar ik wilde ook eens aan de uitvoerende kant ziten. Als adviseur blijf je toch vaak aan de zijlijn staan.''

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf