Manga salsa

Snijd de ui in plakjes en laat ze 30 minuten weken in koud water om de harde smaak af te zwakken. Snijd intussen de mango overlangs en vlak langs de centraal gesitueerde pit in twee delen. Snijd het vruchtvlees in tot op de schil en in kleine ruitjes. Druk de schilzijde van de vruchthelften omhoog zodat het vruchtvlees in kleine blokjes vrij komt. Snijd de blokjes manga van de schil af boven een kom zodat vrijkomend sap kan worden opgevangen. Verwijder de zaadlijst en pitjes van de Spaanse peper en snijd de peper overlangs in smalle reepjes en vervolgens in piepkleine stukjes. Trek met een zesteur de schil van de limoen in ragfijne sliertjes van de vrucht af; pers de limoen uit. Dep de plakjes ui droog en snijd ze fijn.

Vermeng de blokjes manga in de kom met rode ui, Spaanse peper, limoenschil, limoensap, koriander, olijfolie en zeezout naar wens. Maal er tot slot wat peper over en laat de salsa, afgedekt met folie, enkele uren op smaak komen op een koele plaats. Gebruik deze salsa bij geroosterde kip, kalfkoteletten, gebakken kalfslever of bij gegrilde spiesjes van kippenlevertjes, kippenhartjes en blokjes pancetta.

Morgen: hapjes.

    • Florine Boucher