Juventus speelt thuis gelijk in voorronde

Juventus heeft in de eerste wedstrijd van de laatste kwalificatieronde voor de Champions League op eigen veld gelijkgespeeld tegen Djurgarden (2-2). De Zweedse kampioen stond kort na de rust zelfs met 0-2 voor. Johansson mikte op slag van rust een strafschop raak en vier minuten na de pauze verdubbelde Hysén de voorsprong. Binnen een kwartier stond Juventus weer gelijk door Trezeguet en de Braziliaan Emerson maar de winnende treffer kwam er niet.

In Lissabon schoot de Sloveen Zahovic thuisclub Benfica naar de zege (1-0) op Anderlecht. De uitslag geeft Anderlecht hoop voor de return over twee weken in Brussel. De Belgen kunnen 37.500 euro per persoon verdienen bij plaatsing voor de Champions League.

In Moskou leed Glasgow Rangers in de door Jan Wegereef geleide wedstrijd tegen CSKA een kleine nederlaag (2-1). De treffer van de Spanjaard Novo kan goud waard zijn voor de Rangers. Voor CSKA scoorden de Braziliaan Wagner in de vierde en de Tsjech Jarosik in de 46ste minuut.

PSV'er Phillip Cocu beslist vandaag op het laatste moment of hij in de eerste wedstrijd van de voorronde van de Champions League tegen Rode Ster Belgrado meespeelt. De middenvelder herstelt van een knieblessure en trainde de afgelopen twee dagen voluit mee met de selectie van trainer Guus Hiddink. ,,Ik moet afwachten of ik nog een terugslag krijg'', zei de international na de laatste training van PSV in het stadion van Rode Ster. ,,We hebben de knie steeds iets meer belast. Als het gewricht goed reageert, zal ik in overleg met de trainer en de medische staf een weloverwogen beslissing nemen.''

Andy van der Meyde komt vanavond met zijn club Internazionale zeker niet in actie in de Champions League. De aanvaller van het Nederlands elftal heeft een overgang naar Ajax nog altijd niet uit zijn hoofd gezet, maar zou ook in de belangstelling staan van enkele andere (buitenlandse) clubs. Als hij met Inter in Europees verband zou spelen, wordt hij voor andere grote werkgevers minder interessant, omdat hij dan met die club niet meer kan uitkomen in de Champions League. Inter speelt vanavond tegen het Zwitserse FC Basel.

Bij Ajax heeft algemeen directeur Arie van Eijden het bericht voor kennisgeving aangenomen. ,,We zijn vereerd, maar hebben op dit moment geen concrete belangstelling voor hem. Nadat de transfer eerder is afgeketst, hebben we ons verder geörienteerd op de mogelijkheden. Maar hij staat nog wel in het rijtje van mogelijke spelers voor de positie van rechtsbuiten.''