EREDIVISIE Seizoen 2004-2005 (Gerectificeerd)

WILLEM II

Stadion: Willem II Stadion (14.700), Tilburg

Voorzitter: J. Vullings

Trainer-coach: R. Maaskant

Officiële website: www.willem-ii.nl

DOEL

Ahmet Altin (Tur), Oscar Moens, Joost Peijnenburg en Peter Zoïs (Aus).

VERDEDIGING

Albert van der Haar, Michel Kreek, Frank van Mosselveld, Jos van Nieuwstadt, Ricardo Smits, Frank van der Struijk en Nuelson Wau.

MIDDENVELD

Tom Caluwé (Bel), Sven Delanoy (Bel), Youssef Mariana (Mar), Danny Mathijssen, Rob Oomens, Martijn Reuser en Raymond Victoria.

AANVAL

Kevin Bobson, Hans Denissen, Anouar Hadouir (Mar), Erik de Kruyk, Mourad Mghizrat (Mar) en James Quinn (NIe).

Nieuw: Kevin Bobson (Espanyol/Spa), Sven Delanoy (eigen jeugd), Hans Denissen (eigen jeugd), Albert van der Haar (FC Zwolle), Michel Kreek (AEK Athene/Gri), Oscar Moens (Genoa/Ita), Rob Oomens (Helmond Sport) en Martijn Reuser (Ipswich Town/Eng). Vertrokken: Jatto Ceesay (Al Hilal, Sau, vorig seizoen), Bart van den Eede (was gehuurd van NAC Breda), Kew Jaliens (AZ), Denny Landzaat (AZ, vorig seizoen), Joris Mathijsen (AZ), Emile van de Meerakker (FC Den Bosch), Üzcan Üzkaya (onbekend, was verhuurd aan FC Eindhoven), Tarik Sektioui (AZ), Dmitri Sjoekov (FC Twente) en Geert de Vlieger (Manchester City/Eng).

VITESSE

Stadion: Gelredome (29.000), Arnhem

Voorzitter: K. Bakker

Trainer-coach: E. Sturing

Officiële website: www.vitesse.nl

DOEL

Gino Coutinho en Dragoslav Jevric (SMo).

VERDEDIGING

Jaap Davids, Stijn Vreven (Bel), Michael Dingsdag, Purrel Fränkel, Michael Jansen en Ruud Knol.

MIDDENVELD

Lucien Dors, Nick Hofs, Theo Janssen, Alexander Rankovic (Joe), Stijn Schaars en Abubakari Yakubu (Gha).

AANVAL

Igor Gluscevic (SMo), Matthew Amoah (Gha), Emile Mbamba (Kam), Tim de Meersman (Bel), Eldridge Rojer en Mamadou Zongo (BFa).

Nieuw: Gino Coutinho (NAC Breda), Jaap Davids (eigen jeugd), Lucien Dors (eigen jeugd), Richard Knopper (Ajax, was verhuurd aan SC Heerenveen), Tim de Meersman (eigen jeugd), Abubakari Yakubu (Ajax), Stijn Vreven (Kaiserslautern/Dui) en Igor Gluscevic (Sparta Praag/Tsj). Vertrokken: Kristof Aelbrecht (MVV, was verhuurd aan Helmond Sport), Jhon van Beukering (De Graafschap), Ricky Bochem (Helmond Sport), Gert Claessens (Racing Genk/Bel, vorig seizoen), Tim Cornelisse (FC Utrecht), Raymond Fafiani (FC Twente), Jim van Fessem (ADO Den Haag), Aleksander Ilic (FC Brussel/Bel), Didier Martel (onbekend, vorig seizoen), Bert Konterman (gestopt), Kalle Sone (onbekend) en Peter van Vossen (onbekend).

FC UTRECHT

Stadion: Nieuw Galgenwaard (24.500), Utrecht

Algemeen directeur: M. Sturkenboom

Trainer-coach: F. Booy

Officiële website: www.fcutrecht.nl

DOEL

René Ponk en Joost Terol

VERDEDIGING

Edson Braafheid, Bas van den Brink, Tim Cornelisse, Sander Keller, Alje Schut, Etienne Shew-Atjon en David di Tommaso (Fra).

MIDDENVELD

Joost Broerse, Jean-Paul de Jong, Rick Kruijs, Hans Somers (Bel), Stefaan Tanghe (Bel) en Jordy Zuidam.

AANVAL

Dave van den Bergh, Sandro Calabro, Darl Douglas, Samir el Gaaouiri, Hans van de Haar, Richal Leitoe en Prince Rajcomar.

Nieuw: Edson Braafheid (eigen jeugd), Tim Cornelisse (Vitesse), Darl Douglas (Heracles Almelo), Samir el Gaaouiri (Fortuna Sittard), Rick Kruijs (eigen jeugd), Richal Leitoe (eigen jeugd), Prince Rajcomar (Fortuna Sittard), Hans Somers (Trabzonspor/Tur) en David di Tommaso (Rennes/Fra). Vertrokken: Pascal Bosschaart (Feyenoord), Abdelhali Chaiat (FC Volendam), Donny de Groot (onbekend), Sigmundur Kristjansson (KR Reykjavik/IJsl), Michael Lamey (was gehuurd van PSV), Tom van Mol (Cercle Brugge/Bel), Paulus Roiha (Cercle Brugge/Bel, was verhuurd aan FC Zwolle), Karim Touzani (FC Twente) en Patrick Zwaanswijk (Oita Trinita/Jap).

FC TWENTE

Stadion: Arke Stadion (13.250), Enschede

Voorzitter: J. Munsterman

Trainer-coach: R. Coolen

Officiële website: www.fctwente.nl

DOEL

Sander Boschker, Cees Paauwe en Remko Pasveer.

VERDEDIGING

Jeroen Heubach, Resit Schuurman, Karim Touzani en Ramon Zomer.

MIDDENVELD

Karin El Ahmadi, Elbekay Bouchiba, Simon Cziommer (Dui), Nelson Goncalves da Costa (Por), Peter Niemeyer (Dui), Rahim Ouedraogo (Bur), Bas Sibum en Niels Wellenberg.

AANVAL

Guilherme Afonso (Zwi), Kim Christensen (Den), Jason Culina (Aus), Raymond Fafiani, Blaise N'Kufo (Zwi), Dmitri Sjoekov (Rus) en Tim Velten.

Nieuw: Guilherme Afonso (Valence/Fra), Karin el Ahmadi (eigen jeugd, vorig seizoen), Sander Boschker (Ajax), Elbekay Bouchiba (Sparta), Jason Culina (Ajax), Simon Cziommer (gehuurd van Schalke 04/Dui, vorig seizoen), Raymond Fafiani (Vitesse), Remko Pasveer (eigen jeugd, vorig seizoen), Resit Schuurman (NEC), Dmitri Sjoekov (Willem II), Karim Touzani (FC Utrecht), Tim Velten (eigen jeugd) en Niels Wellenberg (Go Ahead Eagles). Vertrokken: Mohamed Allach (VVV Venlo), Björn van der Doelen (NEC, vorig seizoen), Georgi Gakhokidze (Krylia Sovetov Samara/Rus), Spira Grujic (FC Brussel/Bel), Thijs Houwing (Cambuur Leeuwarden, was verhuurd aan De Graafschap), Arco Jochemsen (FC Zwolle), Collins John (Fulham/Eng, vorig seizoen), Sjaak Polak (ADO Den Haag), Patrick Pothuizen (NEC), Mikko Rahkamaa (Go Ahead Eagles), Adil Ramzi (PSV, was gehuurd), Jelle ten Rouwelaar (FC Zwolle), Jeffrey de Visscher (verhuurd aan Heracles Almelo) en Chris van der Weerden (GB Antwerpen/Bel).

RODA JC

Stadion: Parkstad Limburg Stadion (20.000), Kerkrade

Voorzitter: S. Kuijer

Trainer-coach: W. Vloet

Officiële website: www.rodajc.nl

DOEL

Vladan Kujovic (SMo) en Guido Budziak

VERDEDIGING

Lazslo Bodnar (Hong), Boldizsar Bodor (Hon), Roel Brouwers, Predrag Filipovic (Joe), Vincent Lachambre (Bel), Mark Luijpers, Dave Roemgens en Ger Senden.

MIDDENVELD

Jerome Colinet (Bel), Kevin van Dessel (Bel), Gregoor van Dijk, Ivan Vicelich (NZe) en Sven Vandenbroeck (Bel).

AANVAL

Cristiano (Bra), Mohammed Elberkani, Arouna Kone (Ivo), Sissé Sekou (Ivo), Sergio (Bra) en Edrissa Sonko (Gam).

Nieuw: Guido Budziak (TOP Oss), Boldizsar Bodor (GB Antwerpen/Bel), Lazslo Bodnar (Dinamo Kiev/Oek), Mohammed Elberkani (eigen jeugd), Aroune Kone (Lierse SK/Bel, vorig seizoen), Dave Roemgens (eigen jeugd) en Sissé Sekou (Ivoorkust). Vertrokken: Yannis Anastasiou (Ajax, vorig seizoen), Taylan Aydogan (onbekend), Seydihan Baslanti (Rizespor/Tur), Fredrik Berglund (Esbjerg/Den, vorig seizoen), Bas Roorda (FC Groningen), Humphrey Rudge (onbekend) en Fatih Sonkaya (Besiktas/Tur).

RKC WAALWIJK

Stadion: Mandemakers Stadion (7.500), Waalwijk

Voorzitter: J. Snoeren

Trainer-coach: E. Koeman

Officiële website: www.rkcwaalwijk.nl

DOEL

Khalid Sinouh (Mar) en Jurgen Wevers.

VERDEDIGING

Khalid Boulahrouz, Serginho Greene, Marc van Hintum, Tieme Klompe en Virgilio Teixeira (Por).

MIDDENVELD

Patrick van Diemen, Robert Fuchs, Michael van der Heijden, Michael Krohn-Deli (Den), Maarten Martens (Bel), Rogier Molhoek en Alfred Schreuder.

AANVAL

Rick Hoogendorp, Jochen Janssen (Bel), Jason Oost, Eddy Putter en Nick van der Velden

Nieuw: Michael van der Heijden (FC Dordrecht), Tieme Klompe (SC Heerenveen), Michael Krohn-Deli (Ajax), Maarten Martens (gehuurd van Anderlecht, Bel), Alfred Schreuder (gehuurd van Feyenoord) en Jurgen Wevers (De Graafschap). Vertrokken: Iwan Redan (NAC Breda), Saïd Boutahar (NEC), Yuri Cornelisse (NAC Breda), Raimond van der Gouw (AGOVV), Steve Olfers (was gehuurd van Excelsior), Fabian Peppinck (MVV), Zeljko Petrovic (gestopt), Bernardo Vasconcelos (Uniao Leiria/Por) en Wilko de Vogt (verhuurd aan TOP Oss).

RBC ROOSENDAAL

Stadion: Vast&Goed Stadion (4.995), Roosendaal

Voorzitter: J. Pollemans

Trainer-coach: J. van Dijk

Officiële website: www.rbconline.nl

DOEL

Maikel Aerts en Erwin Friebel

VERDEDIGING

Adam Farouk (Mar), Melvin Fleur, Eric Hellemons, Danny Hesp, Sidney Lammens (Bel), Robert Molenaar, Azubuike Oliseh (Nig) en Juan Viedma Schenkhuizen.

MIDDENVELD

Edwin de Graaf, Danny Guyt, Damiën Hertog en Ramon Luijten.

AANVAL

Björn Daelemans (Bel), Pius Ikedia (Nig), Birger van de Ven (Bel), Sammy Youssouf (Den) en Tim Smolders (Bel).

Nieuw: Adam Farouk (Racing Club de Paris/Fra), Danny Guyt (TOP Oss), Fouad Makhout (eigen jeugd), Birger van de Ven en(Club Brugge/Bel, gehuurd). Vertrokken: Peter Maseland (Haarlem, vorig seizoen), Pablo Nino (Betis Sevilla/Spa), Esad Razic (onbekend), Tininho (NEC) en Carlos van Wanrooy (gestopt, was verhuurd aan De Graafschap).

PSV

Stadion: Philips Stadion (33.500), Eindhoven

Voorzitter: R. Westerhof

Trainer-coach: G. Hiddink

Officiële website: www.psv.nl

DOEL

Nathan Coe (Aus), Heurelho da Silva Gomes (Bra) en Edwin Zoetebier.

VERDEDIGING

Eric Addo (Gha), Alex Rodrigo Dias da Costa (Bra), Kasper Bögelund (Den), Wilfred Bouma, Jürgen Colin, Michael Jakobsen (Den), Michael Lamey, Young-Pyo Lee (ZKo), André Ooijer en Jan Wuytens (Bel).

MIDDENVELD

Mark van Bommel, Phillip Cocu, Csaba Feher (Hon), Jordi Hoogstrate, Theo Lucius, Ji-Sung Park (ZKo), Remco van der Schaaf, Arvid Smit, Jasar Takak en Johann Vogel (Zwi).

AANVAL

Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, DaMarcus Beasley (VS), Jefferson Farfan (Per), John de Jong, Leandro do Bomfim (Bra), Marco Aurelio Marquinho (Bra), Lasse Qvist (Den), Adil Ramzi (Mar), Gerald Sibon, Jan Vennegoor of Hesselink en Johann Vonlanthen (Zwi).

Nieuw: Ibrahim Afellay (eigen jeugd), Alex (Santos/Bra), Otman Bakkal (eigen jeugd), DaMarcus Beasley (Chicago Fire/VS), Phillip Cocu (FC Barcelona/Spa), Nathan Coe (Internazionale/Ita), Jefferson Farfan (Allianza Lima/Per), Csaba Feher (NAC Breda), Gomes (Cruzeiro/Bra), Michael Jakobsen (eigen jeugd), Michael Lamey (was verhuurd aan FC Utrecht), Lasse Qvist (Lyngby BK/Den), Adil Ramzi (was verhuurd aan FC Twente), Gerald Sibon (SC Heerenveen), Arvid Smit (was verhuurd aan FC Groningen), Jasar Takak (was verhuurd aan FC Zwolle), Jan Wuytens (eigen jeugd) en Edwin Zoetebier (Feyenoord). Vertrokken: Robert van Boxel (AGOVV), Rob van Dijk (De Graafschap), Ernest Faber (gestopt), Daniel Guijo Velasco (AGOVV), Leon Hese (Helmond Sport), Kevin Hofland (VfL Wolfsburg/Dui), Klaas-Jan Huntelaar (SC Heerenveen), Mateja Kezman (Chelsea/Eng), Arjen Robben (Chelsea/Eng), Dennis Rommedahl (Charlton Athletic/Eng), Paul Verhaegh (FC Den Bosch) en Ronald Waterreus (onbekend).

NEC

Stadion: De Goffert (12.500), Nijmegen

Voorzitter: H. van Delft

Trainer-coach: J. Neeskens

Officiële website: www.nec-nijmegen.nl

DOEL

Raymond van Emmerik, Dennis Gentenaar en Albert van der Sleen

VERDEDIGING

Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy, Patrick Pothuizen, José Valencia, Rob Wielaert en Peter Wisgerhof.

MIDDENVELD

Edgar Barreto (Par), Said Boutahar, Ralf de Haan, Pascal Heije, Jarda Simr (Tsj) en Tininho (Bra).

AANVAL

Frank Demouge, Romano Denneboom, Roel Hendriks, Thijs Hendriks, Andrzej Niedzielan (Pol), Alexander Prent en Rutger Worm.

Nieuw: Edgar Barreto (Cerro Porteno/Par, vorig seizoen), Said Boutahar (RKC Waalwijk), Romano Denneboom (SC Heerenveen, was verhuurd aan Willem II), Raymond van Emmerik (1. FC Kleve/Dui), Roel Hendriks (eigen jeugd), Thijs Hendriks (eigen jeugd), Andrzej Niedzielan (Dyskobolia Grodzisk, vorig seizoen), Patrick Pothuizen (FC Twente), Alexander Prent (eigen jeugd), Tininho (RBC Roosendaal), José Valencia (Ajax) en Rutger Worm (eigen jeugd). Vertrokken: Patrick Ax (De Graafschap), Tarik Divarci (onbekend), Fabian de Freitas (onbekend), Dejan Govedarica (Vojvodina Novi Sad/Ser), Youssouf Hersi (SC Heerenveen, was gehuurd van Ajax), Dennis de Nooijer (via Sparta naar FC Dordrecht), Mark Otten (Excelsior), René van Rijswijk (Cambuur Leeuwarden), Resit Schuurman (FC Twente), Zico Tumba (gestopt) en Mike Zonneveld (NAC Breda).

NAC BREDA

Stadion: MyCom Stadion (16.400), Breda

Algemeen directeur: Th. Mommers

Trainer-coach: T. Lokhoff

Officiële website: www.nac.nl

DOEL

Davy Schollen (Bel) en Arno van Zwam.

VERDEDIGING

Pieter Collen (Bel), Nebojsa Gudelj (SMo), Benny Kerstens, Rob Penders, Levi Risamasu en Mark Schenning.

MIDDENVELD

Adnan Barakat, Anouar Diba (Mar), Marcel Koning, David Mendes da Silva, Tamas Petö (Hon), Arne Slot, Ronnie Stam en Mike Zonneveld.

AANVAL

Ali Boussaboun (Mar), Yuri Cornelisse, Bart van den Eede (Bel), Orlando Engelaar, Iwan Redan en Julian Jenner.

Nieuw: Iwan Redan (RKC Waalwijk), Pieter Collen (gehuurd van Feyenoord, vorig seizoen), Yuri Cornelisse (RKC Waalwijk), Bart van den Eede (was verhuurd aan Willem II), Julian Jenner (eigen jeugd), David Mendes da Silva (Sparta), Davy Schollen (gehuurd van Racing Genk/Bel), Mike Zonneveld (NEC) en Arno van Zwam (Jubilo Iwata/Jap, vorig seizoen). Vertrokken: Gabor Babos (Feyenoord), Gino Coutinho (Vitesse), Johan Elmander (Bröndby IF/Den, was gehuurd van Feyenoord), Rob Haemhouts (verhuurd aan FC Den Bosch), Stefano Seedorf (FC Groningen, was gehuurd van Ajax) en Henk Vos (TOP Oss).

SC HEERENVEEN

Stadion: Abe Lenstra Stadion (14.025), Heerenveen

Voorzitter: R. van der Velde

Trainer-coach: G.J. Verbeek

Officiële website: www.sc-heerenveen.nl

DOEL

Sven Taberima, Brian Vandenbussche (Bel) en Boy Waterman.

VERDEDIGING

Said Bakkati, Michel Breuer, Petter Hansson (Zwe) en Marcel Seip.

MIDDENVELD

Jesper Hakansson (Den), André Hanssen (Noo), Youssouf Hersi, Jos Hooiveld, Paul de Lange, Arek Radomski (Pol) en Mika Väyrynen (Fin).

AANVAL

Antonio Correia (Ang), Hannu Haarala (Fin), Klaas-Jan Huntelaar, Santi Kolk, Yuri Rose, Georgios Samaras (Gri), Stefan Selakovic (Zwe) en Agür Yildirim (Tur).

Nieuw: Michel Breuer (Excelsior), André Hanssen (FK Bodö/Glimt, Noo), Youssouf Hersi (Ajax, was verhuurd aan NEC), Klaas-Jan Huntelaar (PSV, was verhuurd aan AGOVV), Yuri Rose (Heracles Almelo), Sven Taberima (Ajax), Agür Yildirim (Go Ahead Eagles) en Brian Vandenbussche (Sparta). Vertrokken: Romano Denneboom (NEC, was verhuurd aan Willem II), Mark-Jan Fledderus (FC Groningen, was verhuurd aan Stormvogels/Telstar), Johan Hansma (gestopt), Tieme Klompe (RKC Waalwijk), Richard Knopper (Vitesse, was gehuurd van Ajax), Gerald Sibon (PSV), Ronny Venema (Cambuur Leeuwarden), Hans Vonk (Ajax), Jacob de Vries (onbekend), René van der Wey (onbekend) en Erik Edman (Tottenham Hotspur/Eng).

FC GRONINGEN

Stadion: Oosterpark (12.500), Groningen

Voorzitter: E. Zijp

Trainer-coach: R. Jans

Officiële website: www.fcgroningen.nl

DOEL

Jeroen Lambers en Bas Roorda.

VERDEDIGING

Danny Buijs, Mathias Florén (Zwe), Arnold Kruiswijk, Antoine van der Linden en Gijs Luirink.

MIDDENVELD

Kurt Elshot, Mark-Jan Fledderus, Ray Fränkel, Sander van Gessel, Hugo Alves Velame (Bra), Mile Krstev (Mac), Paul Matthijs, Brian Pinas en Stefano Seedorf.

AANVAL

Martin Drent, Glen Salmon (ZAf), Jack Tuyp en Chris de Witte (Bel).

Nieuw: Danny Buijs (Excelsior), Mark-Jan Fledderus (SC Heerenveen, was verhuurd aan Stormvogels Telstar), Gijs Luirink (FC Volendam), Bas Roorda (Roda JC), Stefano Seedorf (NAC Breda) en Jack Tuyp (FC Volendam). Vertrokken: Roy Beukenkamp (gestopt), Raymond Bronkhorst (Cambuur Leeuwarden), Johannes Hardarson (Start Kristiansand, Noo), Rolf Landerl (Penafiel/Por), Arvid Smit (was gehuurd van PSV), Melchior Schoenmakers (onbekend), Ignacio Tuhuteru (Go Ahead Eagles) en Regillio Vrede (onbekend).

DE GRAAFSCHAP

Stadion: De Vijverberg (11.000) Doetinchem

Voorzitter: A. Ruesink (a.i.)

Trainer-coach: G. Kruys

Officiële website: www.degraafschap.nl

DOEL

Rob van Dijk en Aleksandr Klak (Pol).

VERDEDIGING

Tim Bakens, Jory ten Brinke, René Bot, Dave Bus, Mirano Carrilho, André Karnebeek, Marciano Kastoredjo, Michael van der Kruis, Cihan Yalcin en Darije Kalezic (Bos).

MIDDENVELD

Sander Duits, Garry de Graef (Bel), Dick Kooijman en Ilja van Leerdam.

AANVAL

Sjoerd Ars, Patrick Ax, Jhon van Beukering, Richard Haklander, Loïc Loval (Fra), Hilmi Mihci, Kevin Sissing en Roeslan Valejev (Oek).

Nieuw: Patrick Ax (NEC), Jhon van Beukering (Vitesse), Jory ten Brinke (eigen jeugd), Dave Bus (HSC '21), Mirano Carrilho (ADO Den Haag), Rob van Dijk (PSV),Kevin Sissing (eigen jeugd) en Darije Kalezic (AGOVV). Vertrokken: Yassine Abdellaoui (onbekend), Edwin Hermans (Fortuna Sittard), Laurens ten Heuvel (Haarlem), Thijs Houwing (Cambuur Leeuwarden), Wouter Jansen (De Bataven), Carlos van Wanrooij (gestopt) en Jurgen Wevers (RKC Waalwijk).

FEYENOORD

Stadion: Stadion Feijenoord (51.177), Rotterdam

Voorzitter: J. van den Herik

Trainer-coach: R. Gullit

Officiële website: www.feyenoord.nl

DOEL

Gabor Babos (Hon), Patrick Lodewijks en Zbigniew Malkowski (Pol).

VERDEDIGING

Peter van den Berg, Pascal Bosschaart, Christian Gyan, Ramon van Haaren, Jean Carlos Dondé (Bra), Glenn Loovens, Patrick Mtiliga (Den), Patrick Paauwe, Karim Saïdi (Tun) en Chong-Gug Song (ZKo).

MIDDENVELD

Thomas Buffel (Bel), Hossam Ghaly (Egy), Bart Goor (Bel), Gerson Magrao (Bra) en Shinji Ono (Jap).

AANVAL

Romeo Castelen, Salomon Kalou (Ivo), Dirk Kuijt, Danko Lazovic (Joe), Leonardo Santiago (Bra), Anthony Lurling, Sebastian Pardo (Chl) en Ebi Smolarek (Pol).

Nieuw: Gabor Babos (NAC), Romeo Castelen (ADO Den Haag), Bart Goor (Hertha BSC/Dui), Gerson Magrao (Cruzeiro/Bra), Patrick Mtiliga (Excelsior, vorig seizoen) en Karim Saïdi (Club Africain/Tun). Vertrokken: Mariano Bombarda (Tenerife/Spa), Pieter Collen (verhuurd aan NAC), Johan Elmander (Bröndby/Den, was verhuurd aan NAC), Gérard de Nooijer (FC Dordrecht), Robin van Persie (Arsenal/Eng), Alfred Schreuder (verhuurd aan RKC Waalwijk), Ferne Snoyl (verhuurd aan FC Den Bosch), Gill Swerts (verhuurd aan ADO Den Haag), Kees van Wonderen (gestopt), Edwin Zoetebier (PSV) en Jorge Acuna (verhuurd aan Universidad Catolica/Chl).

FC DEN BOSCH

Stadion: De Vliert (8.500), Den Bosch

Voorzitter: B. Kersten

Trainer-coach: H. Wisman

Officiële website: www.fcdenbosch.nl

DOEL

Kris Mampaey (Bel) en Martijn van Strien.

VERDEDIGING

Erwin van Iersel, Pieter Kuijpers, Emile van de Meerakker, Thijs van der Meulen, Geoffrey Meye, Peter Uneken, Paul Verhaegh, Joost Volmer en Ferne Snoyl.

MIDDENVELD

Paul Beekmans, Mounir Biyadat, Marcel Cas, Rob Haemhouts (Bel) en Charlie van den Ouweland.

AANVAL

Brayton Biekman, Gijs Cales, Koen van de Laak, Berry Powel, Dennis Schulp en Derk Schut.

Nieuw: Ferne Snoyl (gehuurd van Feyenoord), Gijs Cales (ADO Den Haag), Marcel Cas (RBC Roosendaal), Rob Haemhouts (gehuurd van NAC Breda), Dennis Schulp (Helmond Sport), Paul Verhaegh (PSV, was verhuurd aan AGOVV) en Joost Volmer (West Bromwich Albion/Eng). Vertrokken: Jan Burg (Gemert), Jimmy Catgiu (Patro Maasmechelen/Bel), Winston Faerber (Deltasport), Daniel Henssen (Katwijk), Dirk-Jan In den Eng (OJC Rosmalen), Stefan Jansen (SW Bregenz/Oos), Jan Michels (Sparta), Patrick Peelen (Nivo Sparta) en Maarten Schops (onbekend).

AZ

Stadion: Alkmaarderhout (8.317), Alkmaar

Voorzitter: D. Scheringa

Trainer-coach: C. Adriaanse

Officiële website: www.az.nl

DOEL

Henk Timmer en Theo Zwarthoed.

VERDEDIGING

Tim de Cler, José Fortes Rodriguez (Spa), Kew Jaliens, Jan Kromkamp, Olaf Lindenbergh, Joris Mathijsen, Barry Opdam, Juha Reini (Fin) en Tom Zoontjes.

MIDDENVELD

Michael Buskermolen, Barry van Galen, Cristy Janga, Denny Landzaat, Miel Mans, Martijn Meerdink en Reinier Robbemond. Hans van der Woude.

AANVAL

Ali Elkhattabi, Stein Huysegems (Bel), Robin Nelisse, Kenneth Perez (Den), Tarik Sektioui (Mar) en Arjan Wisse.

Nieuw: Kew Jaliens (Willem II), Denny Landzaat (Willem II, vorig seizoen), Joris Mathijsen (Willem II), Tarik Sektioui (Willem II) en Arjan Wisse (eigen jeugd, vorig seizoen). Vertrokken: Canigia (onbekend), Alair Cruz Vicente (FC Volendam), Jamal Dibi (onbekend, was verhuurd aan Stormvogels/Telstar), Joost Volmer (vorig seizoen West Bromwich Albion/Eng, nu FC Den Bosch), Peter Wijker (FC Volendam) en Hans van der Woude (onbekend).

AJAX

Stadion: Amsterdam Arena (51.000), A'dam

Voorzitter: J. Jaakke

Trainer-coach: R. Koeman

Officiële website: www.ajax.nl

DOEL

Bogdan Lobont (Roe), Maarten Stekelenburg en Hans Vonk (ZAf).

VERDEDIGING

Urby Emanuelson, Julien Escudé (Fra), Zdenek Grygera (Tsj), John Heitinga, Nigel de Jong, Hedwiges Maduro, Maxwell (Bra), Anthony Obodai (Nig), John O'Brien (VSt), Hatem Trabelsi (Tun) en Thomas Vermaelen (Bel).

MIDDENVELD

Tomas Galásek (Tsj), Rasmus Lindgren (Zwe), Steven Pienaar (ZAf), Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

AANVAL

Yannis Anastasiou (Gri), Zlatan Ibrahimovic (Zwe), Nicolae Mitea (Roe), Tom de Mul (Bel), Daniël de Ridder, Victor Sikora, Tom Soetaers (Bel) en Wesley Sonck (Bel), Gaston Maximiliano Sangoy (Arg) en Sebastian Rusculleda (Arg).

Nieuw: Yannis Anastasiou (Roda JC, vorig seizoen), Urby Emanuelson (eigen jeugd), Rasmus Lindgren (Landskrona BoIS/Zwe), Hedwiges Maduro (eigen jeugd), Tom de Mul (eigen jeugd), Hans Vonk (SC Heerenveen), Gaston Maximiliano Sangoy (gehuurd van Boca Juniors/Arg) en Sebastian Rusculleda (gehuurd van Boca Juniors/Arg). Vertrokken: Sander Boschker (FC Twente), Nourdin Boukhari (tweede elftal, was verhuurd aan NAC), Jelle van Damme (Southampton/Eng), Jari Litmanen (FC Lahti/Fin, vorig seizoen), Petri Pasanen (Werder Bremen/Dui), Abubakari Yakubu (verhuurd aan Vitesse) en José Valencia (NEC).

ADO DEN HAAG

Stadion: Zuiderpark (11.000), Den Haag

Algemeen directeur: R. Langenbach

Trainer-coach: F. Adelaar

Officiële Website: www.adodenhaag.nl

DOEL

Jim van Fessem en Dorus de Vries.

VERDEDIGING

Youssef El Akchaoui, Daniël Rijaard, Alberto Saavedra (Spa), Jan-Paul Saeijs en Wesley Zandstra.

MIDDENVELD

Ferry Bodde, Cedric van der Gun, Stefan Huisman, Tommy van der Leegte, Sjaak Polak, Marcel Pronk en Gill Swerts (Bel).

AANVAL

Jamie Smith (Sch), Geoffrey Knijnenburg, Rik Platvoet, Roy Stroeve en Geert den Ouden.

Nieuw: Geert den Ouden (Djurgården IF/Zwe), Jim van Fessem (Vitesse), Sjaak Polak (FC Twente), Alberto Saavedra (Numancia/Spa, vorig seizoen), Jamie Smith (Celtic Glasgow/Sch), Gill Swerts (gehuurd van Feyenoord) en Wesley Zandstra (was verhuurd aan TOP Oss). Vertrokken: Jeffrey van As (onbekend), Robert van Boxel (AGOVV, was gehuurd van PSV), Gijs Cales (FC Den Bosch, was verhuurd aan VVV Venlo), Mirano Carrilho (De Graafschap), Romeo Castelen (Feyenoord), Patrick de Groot (Tonegido), Mario van Heiningen (Voorschoten '97), Peter Hofstede (Lienden), Roland Jansen (Kozakken Boys), Marlon Kruis (Voorschoten '97), Arjan van der Laan (FC Dordrecht), Leonardo dos Santos (onbekend, was gehuurd van Feyenoord), Kofi Mensah (onbekend), Tarik Oulida (onbekend), Michael Ros (Haarlem), Revi Rosalia (verhuurd aan Haarlem), Regillio Simons (onbekend), Kazuyuki Toda (was gehuurd van Shimizu S-Pulse/Jap) en Maurice Verberne (MVV).

Rectificatie

Iwan Redan

Op de pagina Eredivisie Seizoen 2004-2005 (woensdag 11 augustus, pagina 12) stond voetballer Iwan Redan als nieuwe aanwinst bij de selectie van NAC. Dat klopt niet. Redan verruilde RKC Waalwijk voor Willem II.