Sneijder krijgt boete van Koeman

Ronald Koeman heeft Wesley Sneijder gisteren een boete gegeven. Sneijder zorgde tijdens het duel om de Johan Cruijff-schaal tegen FC Utrecht (2-4) voor enige commotie door na zijn doelpunt ,,fuck you'' te roepen in de richting van de reservebank. Ajax noemt het gedrag van de middenvelder ontoelaatbaar, maar wilde de hoogte van de boete niet bekend maken. In een gesprek tussen trainer en speler heeft Sneijder zijn excuses aangeboden voor zijn uitbarsting. Koeman gaf direct na de wedstrijd al aan dat hij zijn pupil ter verantwoording zou roepen. Sneijder beweerde na afloop dat hij de woorden vooral tegen zichzelf had gericht. Hij zei een mengeling van woede, frustratie en vreugde te voelen omdat hij dacht als invaller het winnende doelpunt (2-1) te hebben gemaakt.