Selectie Televisie en Radio

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over topsport en voeding naar aanleiding van de Olympische Spelen waaraan zo'n 10.000 sporters, onder wie 200 Nederlandse atleten, meedoen. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Zie tv-vooraf. Ned.1, 20.30-21.13u.

Nova. In de serie over de Olympische Spelen een gesprek met oud-zangeres en oud-politica Nana Mouskouri en aandacht voor de documentaire Super size me van Morgan Spurlock over de hamburgers en patat van McDonald's. Ned.3, 22.20-22.55u.

DOCUMENTAIRE

Terzake zomer: Le prix du risque. Elke keer opnieuw bewijzen de cijfers het: het vliegtuig is zéér veilig. Maar bij goedkope vluchten wordt vaak de vraag gesteld of die wel even veilig zijn als gewone lijnvluchten. Canvas, 20.00-20.55u.

Andere tijden. Herhaling uit januari waarin cineast Paul Verhoeven teruglijkt op de jeugdserie Floris die in 1969 voor het eerst werd uitgezonden. Ned.3, 20.57-21.30u.

VPRO's import: Being Pavarotti. Laatste deel in een serie over de afschaffing van de Apartheid in Zuid-Afrika. Elton is een zwarte jongen van dertien jaar. Hij is idolaat van opera en Pavarotti is zijn grote held. In Hermanus, een badplaats in de Zuid-Afrikaanse provincie West Kaap, waar veel toeristen op de walvissen afkomen, treedt hij op straat op. Ned.3, 23.25-0.20u.