Politie pakt meer verdachten op na brand Eindhoven

De politie heeft vanochtend opnieuw twee mensen opgepakt naar aanleiding van de brand in Eindhoven waarbij twee jongens (8 en 14 jaar) om het leven kwamen. Het gaat om een vrouw van 22 jaar en een man van 36 jaar. Dat meldde de politie vanochtend.

Zondagavond hield de politie al twee mannen van 23 en 31 jaar aan die worden verdacht betrokken te zijn bij de brandstichting in de woning. De brand woedde in de nacht van zaterdag op zondag aan de Jan Hollanderstraat in de volkswijk De Bennekel.

Alle vier de verdachten komen uit Eindhoven. De politie wilde gisteren niet zeggen of de twee mannen hebben bekend. Het is ook nog onbekend wanneer de mannen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het getroffen gezin is van Turkse afkomst. De politie houdt nog alle mogelijke motieven open, ook racistische. De politie heeft het rechercheteam dat de zaak onderzoekt, uitgebreid van vijftien naar vijfentwintig personen. Familieleden en bekenden van het Eindhovense gezin zeiden gisteren dat het gezin nooit problemen had, en dat ze zich niet konden voorstellen dat iemand het gezin iets ergs zou willen aandoen.

Uit onderzoek werd duidelijk dat de brand is aangestoken, aldus een politiewoordvoerder gisteren. Later meldde de politie dat dat gebeurde met behulp van een ,,vluchtige stof'', vermoedelijk benzine, die door de brievenbus het huis is binnengegoten.

Hulpverleners hadden geen schijn van kans om de kinderen te redden, verklaarde een brandweerwoordvoerder. Om 1.40 uur in de nacht van zaterdag op zondag kwam de melding van de brand binnen, vijf minuten later arriveerden de eerste brandweerlieden. De kinderen waren op dat moment naar alle waarschijnlijkheid al overleden. De vader en moeder van de kinderen raakten gewond en liggen beiden nog in het ziekenhuis.

Directeur N. Reesink van De Kameleon, de basissschool in de buurt, kondigde aan dat er morgenmiddag om 15.00 uur vanaf het schoolplein een stille tocht begint voor de broertjes. De 14-jarige omgekomen jongen heeft op De Kameleon gezeten, zijn 8-jarig broertje zou na de zomer naar groep vijf gaan.