Passagiers vast

KLM ziet voorlopig geen mogelijkheden om op grote schaal gestrande passagiers van DCA over te nemen. Volgens een KLM-woordvoerder is alle capaciteit nodig om de eigen passagiers in de top van het zomerseizoen te vervoeren. Waar mogelijk zullen DCA-passagiers geholpen worden, maar dat zal mondjesmaat zijn. De Consumentenbond heeft gestrande passagiers inmiddels opgeroepen zich te melden. De bond wil controleren of DCA zijn verplichtingen naar behoren nakomt, nu het eilandsbestuur van Curaçao 3,3 miljoen euro beschikbaar wil stellen om gestrande passagiers alsnog te vervoeren. De bond is er nog niet in geslaagd om contact te krijgen met de DCA-directie. ,,Ze reageren niet op onze verzoeken om informatie'', aldus een woordvoerster. De bond wil desnoods proefprocessen voeren om zorgvuldige behandeling van de gestrande passagiers af te dwingen. Probleem bij een eventueel proefproces is een dreigend faillissement van DCA. Dan kunnen er ook geen kosten geclaimd worden.