KNVB: aangifte van bedreiging arbiter

De KNVB heeft vorige week aangifte gedaan van de bedreiging van een profscheidsrechter. De voetbalbond wilde niet aangeven om welke arbiter het gaat en van welke supportersgroepering de bedreigingen kwamen. Inmiddels zijn twee daders aangehouden die de feiten hebben bekend. Volgens De Telegraaf van vanochtend gaat het om arbiter Ruud Bossen en twee Feyenoordfans. ,,In eerste instantie wilden we geen aandacht geven aan dit soort zaken'', zei Bert van Oostveen, competitieleider van de KNVB gisteren. ,,Maar de terreur nam dusdanige vormen aan dat we er toch mee naar buiten komen. De KNVB wil krachtig stelling nemen tegen dit soort ontwikkelingen. Als we de personalia van de daders krijgen van het Openbaar Ministerie zullen ze ook een stadionverbod krijgen'', aldus Oostveen.