Filmcomponist David Raksin (92) overleden

David Raksin, de componist die de muziek maakte voor Charlie Chaplins filmklassieker Modern Times, is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon vandaag bekendgemaakt. Geboren in Philadelphia in 1912, kwam Raksin als 23-jarige naar Hollywood om met Chaplin te gaan werken. Hij schreef de muziek voor zo'n honderzeventig films en televisieshows. Een van zijn bekendste melodieën is de herkenningstune van Laura, een detective van regisseur Otto Preminger uit 1944, die hij schreef na de scheiding van zijn vrouw. Nadat de film uitkwam, schreef Johnny Mercer teksten bij de muziek, die later gezongen werden door onder meer Frank Sinatra en Ella Fitzgerald. Raskin werd twee keer genomineerd voor een Oscar, voor de muziek in de films Forever Amber (1947) en Separate Tables (1958).