Arrestaties in zaak mogelijke opsluiting

De politie heeft afgelopen vrijdag een man (48) en vrouw (46) uit Den Haag aangehouden omdat zij hun dochters van 16 en 19 jaar mogelijk meerdere jaren hebben opgesloten in huis. Later is ook een 21-jarige Hagenaar, mogelijk de broer van de meisjes, gearresteerd in verband met de zaak. De politie maakte dat gisteren bekend.

Het is onduidelijk hoe lang de meisjes precies hebben vastgezeten in het huis in de wijk Transvaal, mogelijk gaat het om een periode van een of twee jaar. ,,We kijken of ze de afgelopen tijd bijvoorbeeld naar school zijn geweest'', zegt een woordvoerder van het openbaar ministerie (OM) in Den Haag. ,,We kunnen over de periode nu nog niets zeggen.''

De politie bevrijdde de meisjes nadat ze meerdere tips had gekregen over de opsluiting. De dochters bleken gewond. Mogelijk hebben ook andere verdachten dan de ouders de twee mishandeld. De politie verwacht meer arrestaties te verrichten in deze zaak.

Volgens de woordvoerder van het OM worden de ouders van de meisjes verdacht van het opsluiten van hun dochters en van poging tot zware mishandeling. De verdachten zijn gistermiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalde dat het OM hen de komende tien dagen mag vasthouden. De 21-jarige man werd vanmiddag voorgeleid.

Over de achtergronden van de zaak wil de woordvoerder van het OM ,,in het belang van het onderzoek'' nog niets zeggen. Een politiewoordvoerder zei eerder tegen het ANP: ,,We denken dat we een goed beeld hebben van de situatie.'' De slachtoffers zijn na hun bevrijding behandeld in het ziekenhuis en daarna overgebracht naar een geheim adres.