Oorzaak dood Rick James nog onbekend

Ook na een lijkschouwing staat de doodsoorzaak van de Amerikaans funk muzikant Rick James niet vast. James overleed vrijdag in zijn slaap in zijn woning in Universal City (Californië). Hij leed aan suikerziekte en had een pacemaker. In 1998 kreeg hij al eens een beroerte. James worstelde in zijn leven met een verslaving aan cocaïne. Zijn drie kinderen – dochter Ty en de zonen Rick Jr. en Tazman – lieten vrijdag via een woordvoerster weten dat zij geloven dat hun vader is gestorven na hartproblemen.

De autoriteiten wachten op de resultaten van een onderzoek naar James' bloed. De uitslag daarvan kan volgens de lijkschouwers van het Los Angeles County Coroner's Office enkele weken op zich laten wachten.

De carrière van Rick James bereikte in 1981 een hoogtepunt met Super Freak, een funksong met een aanstekelijke baslijn. Rond dezelfde tonen had MC Hammer tien jaar later de hit U Can't Touch This. James stond de laatste tijd weer in de belangstelling, deels omdat hij in een invloedrijke televisiecomedy van Dave Chapelle werd neergezet als arrogant en gewelddadig.