Fransman snelste op Zandvoort

De Fransman Alexandre Prémat heeft gisteren in Zandvoort tijdens de Marlboro Masters het officieuze wereldkampioenschap in de Formule 3 gewonnen. Prémat (ASM) finishte voor zijn team- en landgenoot Eric Salignon. Beste Nederlander was gisteren Giedo van der Garde. Hij eindigde als dertiende.

De andere Nederlanders, Charles en Ross Zwolsman, kwamen als 18de en 26ste binnen. Ferdinand Kool viel al in de eerste ronde uit. De coureur uit Oud-Beijerland vloog in de Gerlachbocht van de baan. Hij bleef ongedeerd.

In Oschersleben bleef de Nederlandse coureur Cristijan Albers in de zevende wedstrijd van het Duitse Toerwagenkampioenschap DTM zonder puten. In zijn Mercedes finishte de Nederlander als twaalfde. Ook vorige week op de Nurburgring bleef hij puntloos. In de strijd om de titel verloor Albers opnieuw terrein op Mattias Ekström, die hem vorige week van de eerste plaats verdrong. Ekström eindigde zondag als vijfde en heeft nu 51 punten, Albers 42. De zege in Oschersleben ging naar Tom Kristensen. De Deen, onlangs winnaar van de 24 Uur van Le Mans, behaalde zijn eerste succes in het DTM. Hij eindigde voor de Duitsers Martin Tomczyk en Manuel Reuter. Albers kon niet meedoen om de ereplaatsen nadat hij was gestraft omdat hij aan het einde van de pitstraat over de witte lijn was gereden.