Dj Tiësto olympische attractie

De Nederlandse discjockey Tiësto, de ongekroonde koning van de dancemuziek, is tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene actief. Komende vrijdag zal Tijs Verwest, zoals zijn officiële naam is, de sporters tijdens de parade in het olympisch stadion begeleiden met zijn muziek.

Tiësto, dit jaar benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, zal tijdens de Olympische Spelen ook een optreden verzorgen in het Holland Heineken House. Dat is het onderkomen van sportkoepel NOC*NSF, waar onder meer Nederlandse sporters die een olympische medaille hebben gewonnen worden gehuldigd. De dj treedt daar komende zondag op.

Het management van Tiësto bevestigde zaterdagavond het optreden van de dj in Athene. De Grieken waren er echter niet blij mee dat het nieuws voortijdig naar buiten kwam. Doorgaans zijn de verrichtingen tijdens de openingsceremonie tot het laatste moment geheim. Ook het optreden van Tiësto viel onder de geheimhouding.

De openingsceremonie wordt geheel geregeld door het bedrijf Jack Morton Worldwide Public Events. ,,De contacten zijn al een tijd geleden gelegd'', laat het management van Tiësto weten. ,,Maar we zijn contractueel gehouden aan geheimhouding.''

De Griekse choreograaf Dimitris Papaiouannou maakte er geen geheim van dat de Nederlandse ster een topattractie is bij de openingsceremonie. ,,Het was gedurfd van de organisatoren om hem uit te nodigen. Zijn moderne muziek past goed bij de jeugd van de wereld en de sporters zijn de jeugd van de wereld.''

Tiësto is momenteel al in de Griekse hoofdstad, waar de komende dagen flink geoefend wordt om de openingsceremonie in het olympisch stadion gladjes te laten verlopen.

Dj Tiësto is een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten. Zijn activiteiten zijn dit jaar beloond met vele `awards'. Hij won een Zilveren Harp, kreeg goud voor zijn dvd en werd uitgeroepen tot de `Beste dj ter wereld'. Tweeënhalve maand geleden kreeg hij van burgemeester Rutten van Breda zijn koninklijke onderscheiding.

Tiësto deed Breda aan tijdens een eendaagse tournee, de Tiësto Train Tour, ter promotie van zijn nieuwe cd Just Be.