Brand woning mogelijk opzet

De politie gaat ervan uit dat de brand in een Eindhovense woning, waarbij in de nacht van zaterdag op zondag twee kinderen omkwamen, is aangestoken. Dat heeft de politie na technisch onderzoek in het huis laten weten. Een Recherche Bijstands Team van vijftien mensen onderzoekt het vermoedelijke misdrijf.

De brand aan de Jan Hollanderstraat brak zondagochtend tegen twee uur uit, toen de bewoners sliepen. De omgekomen kinderen zijn jongens van acht en veertien jaar oud. Hun 36-jarige vader liep tweedegraads brandwonden op aan rug en handen. De 34-jarige moeder brak haar bekken en liep brandwonden op aan haar benen op. Zij zijn door de ambulancedienst naar een ziekenhuis gebracht.

Twee politiemensen die als eerste ter plaatse waren, zijn nog de woning ingegaan in een poging de kinderen eruit te halen. Door de hevige rookontwikkeling en de hitte in het huis moesten zij het pand echter weer verlaten. Ook snel aanwezige brandweermensen zijn de woning ingegaan, maar toen zij bij de kinderen kwamen, waren die reeds overleden. Twee brandweermannen zijn door het vuur lichtgewond geraakt; één van hen liep brandwonden op aan een oor, de ander aan een arm. Zij zijn ter plaatse door personeel van de ambulancedienst behandeld.

Uit voorzorg zijn de buren uit hun huizen gehaald. Agenten hebben de nodige moeite gehad om het aanwezige publiek op afstand te houden. Enkele mensen, onder wie de vader van de omgekomen kinderen, wilden de woning in gaan om beide jongens te redden. Zij werden door de brandweer tegengehouden, omdat het betreden van het brandende huis niet verantwoord was. Familie en bekenden van het gezin zijn voor de eerste opvang naar het hoofdbureau van politie in Eindhoven gebracht. Daarbij heeft ook de Koninklijke Marechaussee geholpen.