Agassi winnaar Masters in Cincinnati

Andre Agassi heeft gisteren het toernooi uit de Masters Series in Cincinnati gewonnen. De 34-jarige Amerikaanse tennisser versloeg in de finale de Australiër Lleyton Hewitt met 6-3, 3-6 en 6-2.

Agassi bewees met de 59ste zege uit zijn profloopbaan dat hij nog altijd niet versleten is. De man uit Las Vegas speelde in Cincinnati een van zijn betere toernooien, waarin hij onder anderen de mondiale topvierspelers Carlos Moya en Andy Roddick versloeg.

De elf jaar jongere Hewitt kreeg in de finale geen vat op de Amerikaan. De Australiër probeerde met snelle slagenwisselingen Agassi af te matten, maar die retourneerde de ballen met grote regelmaat uitermate scherp. De beslissing viel in de derde set, toen Agassi een paar games voluit ging en ineens met 4-1 voor stond.

,,Hewitt wou me pakken met zijn benen en ik wilde niet te agressief spelen. Het werd een beetje een kat-en-muisspel waarin ik de goede beslissingen op het juiste moment nam'', analyseerde Agassi de partij.

,,Ik heb laten zien dat ik mijn mannetje nog steeds sta'', voegde hij daar licht geëmotioneerd aan toe. Agassi sleepte zich dit jaar door de toernooien heen en vloog er heel wat keren in de eerste ronde al uit. Hij miste door een heupblessure bovendien Wimbledon en leek al min of meer afgeserveerd. ,,Deze overwinning geeft me zeker nieuw leven.''

Agassi komt niet in actie op de Olympische Spelen in Athene. Hij wil zich volledig concentreren op de US Open, die eind augustus beginnen.

Amelie Mauresmo heeft gisteren het internationale tennistoernooi van Montreal gewonnen. De als tweede geplaatste Française verloor in de eindstrijd tegen Jelena Likhovtsjeva slechts één game: 6-1 en 6-0.