Achterland

De naam van de acteur links in de auto schiet me zo gauw niet te binnen, maar rechts zit Grace Kelly. Dit is die scène waarin ze even zijn gestopt omdat zij hem iets wil zeggen. Zij besluit het niet langer voor zich te houden. Straks krijgt hij te horen dat zij al een jaar een verhouding heeft met zijn beste vriend.

In werkelijkheid zijn deze mensen gisteren op goed geluk dit weggetje ingedraaid in de hoop een fijn plekje tegen te komen voor een picknick. Dan wordt het kleedje neergelegd en het mandje achter uit de auto gehaald. Daarna wordt er een flesje wijn ontkurkt

De auto heeft hij een paar maanden geleden voor zijn verjaardag gekregen. Van haar. Het is een Corvette Convertible uit 1962. Een acht cilinder met een inhoud van 5.7 liter en een vermogen van 350 pk.

Meer dan een jaar was ze naar zijn jeugddroom op zoek geweest. Tot in Amerika aan toe. Uiteindelijk vond ze hem bij een garage in Heemskerk.

De vorige eigenaar had hem acht jaar in de garage staan. Hij had er maar drie keer in gereden.

Met dit mooie weer kom ik hier in de omgeving voortdurend van die oude sportwagens tegen met mensen die een tochtje maken. Ze zijn op zoek gegaan naar het landschap dat bij de auto past.