Schadevergoeding zaak-Zuuk

De vrouw die heeft vastgezeten in verband met de zaak-Zuuk eist van justitie een schadevergoeding. Ze overlegt nog met haar advocaat, maar denkt aan een bedrag van 25.000 euro, zo liet ze gisteren in het tv-programma Nova weten. De 54-jarige Fenny van L. uit Epe werd woensdag door justitie vrijgelaten nadat ze de vrijdag ervoor was opgepakt. Volgens justitie waren er geen gronden om haar langer vast te houden, maar blijft ze verdachte in deze zaak. De politie hield de vrouw aan na een groot aantal tips in het onderzoek naar brandstichtingen, vernielingen en bedreigingen in de Gelderse buurtschap Zuuk. Inwoners van buurtschap Zuuk (gemeente Epe) worden sinds 1998 geteisterd door brandstichtingen, schriftelijke bedreigingen, vernielingen en andere misdrijven. Daarbij ontstaan soms levensbedreigende situaties. Alle acties zijn gericht tegen personen, verenigingen en bedrijven die contact hebben of hadden met een inwoner van Zuuk. Aanleiding was een relatie van de man met een minderjarig meisje.