Powell opnieuw te snel voor Greene

Asafa Powell heeft opnieuw laten zien een van de gevaarlijkste uitdagers te zijn van de Amerikaanse sprinter Maurice Greene in de strijd om olympisch goud op de 100 meter. De Jamaicaanse sprinter versloeg Greene gisteravond voor de tweede keer in acht dagen op het `koningsnummer'. Bij de Golden League-wedstrijd in Zürich, de laatste serieuze test voor de Olympische Spelen, liep Powell de afstand in 9,93 seconden. Greene was eenhonderdste seconde langzamer.

Powell was Greene vorige week in Londen ook al te snel af. Na zijn zege bij de Amerikaanse selectiewedstrijden voor Athene verloor de Amerikaan in Europa drie races. Overigens noteerde Greene bij de trials in Sacramento een tijd van 9,91 seconden. Greene maakte zich gisteren geen zorgen om de nederlaag. Hij bewaart goede herinneringen aan Athene. In 1997 won hij in de Griekse hoofdstad de eerste van zijn drie wereldtitels. Ook zijn persoonlijk record van 9,79 liep hij in de Griekse hoofdstad. ,,In Athene is straks alles anders. Dan heb je diverse ronden in plaats van één race zoals hier in Zürich. Mijn doel blijft twee keer goud.''

Op de 3.000 meter steeple, gewonnen door Saif Saaeed Shaheen uit Qatar in 8.00,60, eindigde Simon Vroemen als zesde. De Nederlandse atleet die door de Nederlandse atletiekunie is berispt wegens nalatigheid bij een dopingcontrole, finishte in 8.15,82: zijn beste seizoentijd.

Vroemens landgenoten Bram Som en Rens Blom hadden minder succes. Som eindigde in de b-race op de 800 meter als tiende in 1.46,51. Polsstokhoogspringer Blom kwam niet over de aanvangshoogte van 5,60 meter en werd laatste. Winnaar werd de Amerikaan Tim Mack, die als enige 5,85 meter bedwong.