Oh no!

De matador deed zijn werk keurig, maar bij de vierde stier ging het mis. Het zwaard, dat hij geacht werd recht naar beneden dwars door het lichaam van de stier te stoten, kwam er aan de zijkant weer uit. Zowel de matador als de stier leek verbaasd. De stier had duidelijk hevige pijn, maar fataal was dit niet.

In opperste concentratie werd een tweede zwaard volgens het boekje door de stier gestoten. De stier maakte langzaam een knieval voor de matador, zwaar hijgend, tong uit de bek, wachtend op het onvermijdelijke.

Het overschot werd door paarden de ring uitgesleept. Ter aanmoediging lieten menners vlak boven de hoofden van de paarden lange zwepen klakken. Achter ons hoorden wij in onvervalst Amerikaans: ,,Oh no, they shouldn't treat animals like that!''

Bijdragen van lezers zijn welkom op www.nrc.nl/ik. Hier ook de spelregels van de ik-rubriek.

    • M. Teengs Gerritsen