HARTSTOCHT IN HOLLAND

Six Flags. Het grootste pretpark van Nederland heeft vandaag op het evenemententerrein een mega truck show. Honderden imposante vrachtwagens, waaruit rond een uur of een de mooiste wordt gekozen, staan met hun banden diep in het drassige gras. Een veldje verderop grote en kleine bungalowtenten waarop hier en daar een Amerikaanse vlag wappert. Een classic car completeert het beeld.

Gegier van banden. De Burn Contest is begonnen. Wie kan de banden net zolang laten roken tot ze uit elkaar spatten? Het geluid overstemt de kleine disco naast de kraampjes. Chauffeurs, bierflesjes in de hand, slenteren er langs. Miniatuurvrachtwagens, T-shirts, cowboyhoeden, en aan het eind twee topless vrouwen. Je kunt met ze op de foto voor 8 euro.

De dames schieten de ene passant na de andere aan. De belangstelling is matig. Er is te veel, zegt John Medendorp, hun baas. Internetsex, 06-lijnen, parenclubs, noem maar op. Het wordt gewoon. De kick smoort in overdaad.