Verkerk niet naar de Spelen

Tennisser Martin Verkerk doet niet mee aan de Olympische Spelen in Athene. Dat heeft hij gisteren in overleg met zijn coach Nick Carr besloten. Hij is niet op tijd hersteld van een borstspierblessure, die hij opliep tijdens de Dutch Open in Amersfoort van vorige maand.

De winnaar van de Dutch Open nam rust en hoopte daarmee zijn deelname aan de Spelen veilig te stellen. Woensdag kreeg hij tijdens een training een flinke terugslag. De schouder was pijnlijk en stijf.

,,Dit heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Hij heeft niet voldoende tijd om helemaal fit te worden voor zo'n groot toernooi als de Spelen'', aldus Carr. ,,Daarom heeft hij afgezien van deelname. Het is een heel grote teleurstelling voor hem, want het was een droom voor Verkerk om mee te doen aan de Olympische Spelen. We hopen dat hij nu zijn rentree kan maken bij het toernooi op Long Island. Daar gaan we naar toewerken.''

Nederland ontbreekt nu op het olympische tennistoernooi, want de opengevallen plaats van Verkerk mag niet worden opgevuld door een ander. Het gaat om een persoonsgebonden kwalificatie. Pogingen van de internationale tennisfederatie om Raemon Sluiter alsnog naar de Spelen te krijgen, zijn gisteren na wekenlange onderhandelingen op niets uitgelopen. Het is aan de spelersvakbond ATP om verdere stappen te ondernemen. De Spanjaard Carlos Moya heeft bij het toernooi in Cincinnati zijn zorg uitgesproken over het ontbreken van Sluiter in Athene. ,,Hij verdient er gewoon bij te zijn. De meeste spelers zijn het er over eens dat het oneerlijk is'', zei Moya. ,,We zijn aan het bespreken wat we aan de situatie kunnen doen. Ik verwacht de komende dagen een beslissing.''

Sluiter heeft zich inmiddels neergelegd bij het missen van de Spelen. Hij heeft zich aangemeld voor het toernooi in Washington, dat tijdens de Zomerspelen wordt gespeeld.