Lakenhal sluit Papevleugel

Stedelijk museum De Lakenhal in Leiden sluit vanaf 17 augustus tot december 2005 een deel van het gebouw voor het publiek wegens een grondige renovatie. De vleugel uit het begin van de twintigste eeuw, de zogenoemde Papevleugel, ondergaat een grootschalige opknapbeurt in het kader van het Rembrandtjaar in 2006. Leiden is de geboortestad van de schilder. De Papevleugel, waar ook de tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden, ging in 1923 open. Nu, tachtig jaar later, voldoet hij niet meer aan de eisen die aan een museale ruimte worden gesteld. De licht- en klimaatbeheersing moet verbeterd worden en de vereisten op het gebied van brandpreventie en veiligheid zijn nu ook strenger. De overige expositiezalen van De Lakenhal blijven tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk toegankelijk.