Kandidaten voor AKO-prijs 2004 bekendgemaakt

Hafid Bouazza (Paravion), Remco Campert (Een liefde in Parijs), Arnon Grunberg (De asielzoeker), Geert Mak (In Europa) en A.F.Th. (Engelenplaque) zijn enkele van de kandidaten voor de AKO-Literatuurprijs. Zij figureren op een longlist van 25 titels die de jury van de AKO-prijs gisteren bekend heeft gemaakt. Ze zijn geselecteerd uit 317 Nederlandstalige boeken. De jury, waarin onder anderen Paul Rosenmöller (voorzitter) en literair recensente Elsbeth Etty zitting hebben, zal uit de genomineerde boeken een shortlist samenstellen van drie tot maximaal zes boeken. Deze zal worden gepresenteerd op 28 augustus, op de Uitmarkt in Amsterdam. De definitieve winnaar van de AKO-prijs (50.000 euro) wordt op vrijdag 22 oktober bekendgemaakt. Ook Arthur Japin, die de Libris Literatuurprijs 2004 won, is kanshebber met zijn boek Een schitterend gebrek. Onder de andere genomineerden zijn Roel Bentz van den Berg, Bernlef, Pam Emmerik, Kristien Hemmerechts, Thomas Lieske, Willem Jan Otten, Thomas Rosenboom, P.F. Thomese en Joost Zwagerman.