Eigen nieuws

Koeienbeurs

In Buenos Aires is deze week de koeienbeurs. Dat is een markt voor mensen die van het platteland komen en nieuwe koeien en paarden willen aanschaffen. Maar ze hadden ook de nieuwste boerenmachines. Dat vonden veel mensen echt geweldig, zo van: `wauw, kijk daar, de nieuwste hyper-moderne tractor! Die moeten we gewoon hebben!'

In het gebouw waren stallen met allemaal paarden er in. Op hun staldeuren stond hoeveel prijzen ze hadden gewonnen, en daarnaast of ze te koop waren of niet. Het viel wel op dat de paarden met de meeste prijzen bijna nooit te koop stonden, en de ouwe versleten paarden die 5de waren geworden ofzo, wél vaak te koop waren.

Bij de koeien hadden ze van alle stieren hun horens eraf gehaald (dat was wel een goed idee) de meesten waren nog gewoon baby's. Er was tegelijkertijd ook een restaurant. Dan kon je gelijk proeven hoe de koeien smaken.

Eigen nieuws van Barbara Haenen (11 jaar) uit Argentinië

Op vakantie

In Engelberg, op een heuvel, ligt Edelweis, mijn paleis.Ik wandel in de bergen met papa en mama. Toen ik een keer op de Titlis was ging ik abseilen. Ik ben naar de andere kant van de berg gelopen, met de kabelbaan naar beneden gegaan en met de trein terug. De eigenaar van het hotel heeft hele mooie jurken aan. En er is een gameroom-kamer.

Eigen vakantienieuws en tekening van Thijmen Reinald (7 jaar) uit Enschede

Zeehonden

Wij zijn op vakantie geweest naar Denemarken. Mijn opa en oma gingen ook mee. We hadden vanaf ons huisje uitzicht op de zee en we zagen iedere dag de boot langskomen. We hebben ook nog twee dagen aan het strand gelegen. Wij zaten in een huisje en we hadden ook een schuurtje en in dat schuurtje was een zwaluwennest en ze zijn allemaal uitgevlogen. Wij zijn ook naar het plaatsje Esbjerg geweest en daar hadden ze beelden van 20 meter hoog. In Esbjerg was ook een heel leuk museum en daar werden echte zeehonden gevoerd! We hebben ook twee keer zonsondergang gezien en dan spiegelde de zon zich in de zee en dat was heel mooi. Dit jaar had ik geen vriendinnen maar er waren ook weinig Nederlanders en ik kan geen Deens of Duits.

Eigen vakantienieuws van Marlies Schuurman (10 jaar)

Italië

Wij zijn naar Italië geweest.

Het plaatsje waar wij zaten dat heet Umbrië.

Ik heb een heleboel gekocht, een waaiertje, een etui van een potloodvorm, een ketting met vlindertjes en een horloge.

Ik heb ook een vriendinnetje gekregen. Zij heet Nadine. Wij hebben elke dag gezwommen. Zaterdag ga ik bij haar logeren.

En wij zijn in het Colosseum in Rome geweest.

Eigen vakantienieuws van Hannah Warnar (7 jaar) uit Gouda