De oppas (3)

`Wat ruikt het hier opeens gek'', zegt Rintje.

,,Dat ies parfum'', zegt Juliette Coco, de Franse oppas. ,,Ien ons land maken ze de eerlijkste parfums, deze eet `Chien adorable', vind je het niet eerlijk?''

,,Eerlijk? Je bedoelt heerlijk'', zegt Tobias.

,,Willen jullie mij elpen met et skillen van de uien?'' vraagt Juliette. ,,Vanavond maak ik uiensoep!''

,,Ik kan al bijna geen eten meer zien'', zegt Rintje. ,,Je hebt ons deze week zo verwend. Allemaal Franse dingen: zwijntjespaté, brokjessoufflé, croissantjes met ham, gegratineerde pens, spekbavarois, omgedraaide mergpijpjestaart. Hmmm, ik heb nog nooit zo lekker gegeten!''

,,Ik heb echt een dikke buik gekregen'', zegt Tobias. ,,Vooral van die zwijntjespaté, wat was die lekker zeg!''

,,Wat is de week toch snel gegaan'', zucht Rintje.

,,Dit is al ons laatste diner'', zegt Juliette Coco. ,,Morgen komt de nieuwe oppas. Maria Bellocane eet ze. Ze komt uit Italië!''

,,We willen dat je blijft'', zegt Rintje. ,,Kunnen we die Maria niet afbellen?''

,,Iek moet weer terug naar Paris, ik kan echt niet bij jullie blijven'', zegt Juliette. ,,Maar Maria is vast ook eel aardig. Kom we maken uiensoep en dan naar je mand!''

,,Maken we dan morgenochtend nog een keer croissantjes?'' vraagt Tobias als ze gegeten hebben.

,,Dat doen we'', zegt Juliette. ,,Maar nu eerst slapen, bonne nuit!''

,,Bonne nuit!'' zeggen Tobias en Rintje. Ze krijgen een dikke kus.

Uren later wordt Rintje wakker van een gil. Hij is meteen klaarwakker.

,,Tobias, wakker worden!'' roept hij.

,,Huhhh'', kreunt Tobias en doet een oog open. ,,Wat is er?''

,,Ik hoorde een gil uit de kamer van Juliette Coco. Kom we gaan kijken!'' Samen rennen ze de trap naar de zolder op. ,,Ellup, ellup!'' horen ze vanachter de deur van de logeerkamer. Rintje en Tobias pakken uit de gangkast een bezem en een mattenklopper. Ze stuiven de kamer van Juliette binnen. Ze staat bovenop het bed. Ze heeft een nachtpon aan en allemaal krulspelden in haar haar.

,,Er liep iets over mijn hoofd!'' gilt ze. ,,Ik voelde het kriebelen op mijn neus. Het is vast een spin en ik zie hem niet meer. Straks zit hij in mijn bed!'' Rintje en Tobias kijken in iedere hoek. Nergens zien ze een spin. Dan steekt Rintje zijn neus onder het bed. Tegen de muur zit een dikke spin. ,,Geef die zakdoek eens'', zegt Rintje tegen Tobias. Voorzichtig pakt hij de zakdoek en kruipt naar de spin. Hij legt de zakdoek over de spin heen en vouwt hem dan snel dicht.

,,Gevangen'', zegt Rintje trots.

,,Je bent een eld, iek ben trots op je!'' zegt Juliette.

,,Ik neem de zakdoek wel mee naar buiten'', zegt Rintje. ,,En dan laat ik daar de spin vrij!''

,,Merci!'' zegt Juliette. ,,En nu lekker slapen. Morgen maak ik een eerlijk ontbijt!''

(Wordt vervolgd)

Meer over Rintje op www.rintje.nl

    • Sieb Posthuma