Voorkeur Theater

De Parade

Het a-sociale gezin met zijn grote gevoelens blijft dé inspiratiebron van veel Parade-artiesten. In Korfoe gaan de proleten Bill van Dijk en Bart Oomen naar een strand om het herenleed te bespreken, met een bierpijpje in de hand en een half oog op de passerende dames. In De achtertuin worden ruziënde buren getoond. Poppers gaat over een zoon die getraumatiseerd is door doorlopend neukende ouders. Knuckles van Alex d'Electrique, dé hit van vorig jaar, bestaat uit een lange vechtpartij.

T/m 15 aug Amsterdam, Martin Luther Kingpark. Inl. (033) 4654555 of www.deparade.nl.

Timon van Athene

Het Openluchttheater in het Drentse Diever speelt Timon van Athene van Shakespeare, een tragedie over vleiende geldjagers die zich voordoen als de vrienden van Timon. Regisseur Jack Nieborg noemt hen `hypotheekverstrekkertjes' en hij ziet Timon als een man die door zijn vrienden wordt verraden. Sinds 1946 is er jaarlijks in Diever een Shakespeare-voorstelling, een unieke traditie. De voorstelling is een satire op het hedendaagse materialisme van beleggers en andere geldmannen.

13 aug t/m 11 sept Openluchttheater Diever (21u). Inl. 0521-591748 of www.shakespearetheaterdiever.nl.

Amsterdamse Bos

In het openluchttheater van het Amsterdamse Bos wordt Ceasar en Cleopatra opgevoerd, over de Romeinse veldheer die na het verslaan van zijn rivaal Pompeï in Egypte blijft hangen. Verleid door de mooie Egyptische koningin (dat neusje!) mengt hij zich in een hofintrige. Schrijver en regisseuse Frances Sanders baseerde haar tekst op het libretto van Händels opera Giulio Cesare. Zij wil `kindertoneel voor volwassenen' maken, wat in dit geval snel, luchtig vermaak betekent.P>T/m 4 sept Amsterdamse Bos, Amsterdam (21u30). Inl 020-643 3286 of www.bostheater.nl