Voorkeur Muziek

Dance Valley

Drie jaar geleden raakte Dance Valley onprettig in het nieuws toen de aftocht van de bezoekers in chaos eindigde. Het openlucht-dansfestival mag niet uitgebreid worden tot een meerdaags evenement, zodat het vertrouwd eendaags hossen is op een indrukwekkende hoeveelheid DJ's en live-acts. Paul Oakenfold, Johan Gielen, Jeff Mills, Chicks On Speed, Kevin Saunderson, Quazar en Phuture 303 zijn maar enkele van de vele tientallen artiesten die de massa's in de openlucht in beweging zullen zetten.

Dance Valley: 7 aug, Recreatieterrein Spaarnwoude.

Zomerconcerten

De Hongaarse dirigent Ivan Fischer leidt in de serie Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw twee optredens van het Gustav Mahler Jugendorchester. Op 8 aug 20u15 klinkt de Derde symfonie van Mahler mmv de alt Nathalie Stutzmann. Op 9 aug 20u15 klinkt muziek van Bartok (suite uit De wonderbaarlijke mandarijn) en Bruckner (Symfonie nr. 7). Op 11 aug 19u30 brengt Opera Fuoco olv David Stern het oratorium Jephta van Händel. Onder de solisten zijn tenor Paul Agnew en sopraan Lisa Larsson.

Zomerconcerten: Concertgebouw Amsterdam Res 020-6718345.

Watermuziek

De Rotterdamse zanger, dichter en componist Peter Goedhart vaart in de vijfde aflevering van `Watermuziek' met zijn publiek vanaf een steiger achter het Nieuwe Luxortheater op het salonschip Animathor door de Rotterdamse havens naar de Vulcaanhaven. In de zoutsilo wordt een ode gebracht aan de winning, verscheping en de geschiedenis van het zout. Goedhart zingt, ook de pianist Erik van der Kroft, de trompettist Roeland Cleijne en de slagwerker Jochem Kroon doen mee.

Watermuziek: tien keer tussen 5 en 22 aug. Res: 010-4843333.