Vermeende stalkster van rechercheur Zuuk is vrij

Justitie heeft gisteren de verdachte vrijgelaten die afgelopen vrijdag werd aangehouden in verband met een reeks gewelddadige incidenten in Zuuk (gemeente Epe). De verdachte, een 54-jarige vrouw uit Epe, wordt verdacht van stalking. De vrouw zou een rechercheur die onderzoek doet naar de reeks bedreigingen, brandstichtingen en vernielingen in Zuuk hebben lastig hebben gevallen met `zwijgtelefoontjes' en schriftelijk hebben bedreigd.

Justitie verdenkt de vrouw nog steeds, maar heeft geen gronden om haar langer vast te houden. De vrouw ontkent de beschuldiging. Volgens haar advocaat is uit handschriftonderzoek en huiszoeking gebleken dat ze onschuldig is.

De vrouw werd aangehouden nadat de politie enkele vage foto's had verspreid. Meerdere tips wezen volgens de politie in de richting van de vrouw. De vrouw en haar familie zeggen erg geleden te hebben onder de aanhouding, omdat in diverse media de indruk was gewekt dat zij de zogenoemde `Wreker van Zuuk' zou zijn. De familie heeft een dreigtelefoontje ontvangen. De vrouw wil een schadevergoeding van justitie.

De gewelddadige incidenten in Zuuk zijn vijf jaar geleden begonnen. Ze zijn gericht tegen personen of instellingen die contact hebben (gehad) met een inwoner van Zuuk die na een vermeende liefdesaffaire met een minderjarig buurmeisje is gescheiden van zijn vrouw.

Vorig jaar werd een inwoner van Epe aangehouden, maar deze bleek niets met de zaak te maken te hebben. Een grootscheeps DNA-onderzoek onder de vrouwelijke bevolking is mislukt door een menselijke fout. Justitie, een verzekeringsmaatschappij en een particulier hebben een beloning van in totaal 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.