Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over mannen voor de kinderopvang in België. Ook in ons land wordt de wens om mannen bij de kinderopvang te betrekken steeds groter. Verder een gesprek met Nederlands kampioen Yu-Gi-Oh Rajin Harpal. Het kaartspel blijkt onder de jeugd een ware rage te zijn. Ned.2, 18.20-18.50u.

Netwerk. Aandacht voor de al jaren durende verborgen oorlog van Rusland in Tsjetsjenië. Tienduizenden doden en honderderdduizenden zijn op de vlucht. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Onder meer over de geschiedenis van de elektronische muziek en het veelvuldig voorkomen van verdrinkingen van allochtone kinderen. Ook de afschaffing van het verplicht schoolzwemmen komt aan de orde. Ned.3, 22.20-22.55u.

DOCUMENTAIRE

Zembla: De waarheid van de wapeninspecteurs. Eerder in april uitgezonden documentaire over de massavernietigingswapens in Irak die nooit gevonden zijn. Ned.3, 21.15-22.00u.

Toda una vida. Portret van de circusfamilie Lopez in Guatemala, die met het kleine circus El Rey Gitano probeert te overleven in een land waarin ,,de tijd rondjes draait'' en droom en werkelijkheid in elkaar overlopen. Documentairemaakster Jacqueline van Vugt volgt het circus en de spanningen tussen de vijf broers en hun moeder nadat directeur en vader Lopez is overleden. Ned.1, 23.05-24.00u.

Antoon van Hooff. Naar aanleiding van het overlijden van de directeur van Burgers Zoo in Arnhem Antoon van Hooff hoogtepunten uit zijn tv-carrière. Morgen, Ned.1, 17.08-17.32u.

PRAATPROGRAMMA

Na de diagnose. Eerste deel van een nieuwe reeks medische gesprekken met vanavond drie mannen die zaadbalkanker hebben, maar graag kinderen zouden willen hebben. Ned.1, 22.28-23.05u.

SPORT

KLM Open. Verslag van de eerste dag van het internationale golftoernooi KLM Open dat van 5 tot en met 8 augustus wordt gehouden in Hilversum. Ned.2, 19.35-20.35u.

AMUSEMENT & MUZIEK

Brok in de keel. Tweede aflevering van een serie waarin mensen grappige, gelukkige en ontroerende herinneringen ophalen aan een bepaald nummer. Cabaretier Maarten van Roozendaal zingt het lied Anniek voor de 65-jarige Liesbeth. Ned.1, 21.00-21.45u.

Daar blijf je voor thuis. Tv-fragmenten uit de historie van de publieke omroep en een gesprek met producent René Stokvis over het succes van Te Land, Ter Zee en in de Lucht. Ned.2, 21.40-22.30u.

FILM

.As Good As It Gets (James L. Brooks, VS, 1997). Hoe vaak je hem ook ziet, deze komedie over de dwangneurotische schrijver annex superhufter Jack Nicholson en de vlot gebekte serveerster Helen Hunt wil maar niet minder worden. De twee sterspelers mochten in het Dorothy Chandler Pavillion een beeldje afhalen – Hunt snotterde, Nicholson grijnsde. Net5, 20.30-23.05u., met reclame.

Black Widow (Bob Rafelson, VS, 1987). Five easy pieces-regisseur Rafelson zet in deze broeierige film noir speurder Debra Winger op het bloedspoor van de wulpse bidsprinkhaan Theresa Russell, die al heel wat bemiddelde kerels voor de centen heeft gehuwd en opgeruimd. RTL5, 23.00-1.00u.

Zoeken naar Eileen (Rudolf van den Berg, Nederland, 1987). Best genietbare Leon de Winter-adaptatie waarin Thom Hoffman de dubbelgangster van zijn verongelukte geliefde (Lysette Anthony) tegenkomt. Of zit het toch anders? Anthony is het meisje uit de Bryan Adams-clipklassieker Summer of 69. Net5, 23.05-0.55u.

A Room With A View (James Ivory, GB, 1986). Ook dit archetypische Merchant-Ivory-kostuumdrama gaat op een oogverblindende manier eigenlijk weer helemaal nergens over. Helena Bonham Carter ontluikt als welopgevoede Britse ingénue in het zinderende Florence van 1900. RTL4, 23.45-1.50u.

RADIO

Kunststof. Gesprek met NRC-Handelsblad-correspondent in de Verenigde Staten Marc Chavannes over de presidentskandidaten voor de verkiezingen in november. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van medewerker van het Cultureel Jongeren Paspoort Jeroen Plemp in Amsterdam het slot van een serie gesprekken met fotograaf Eddy Posthuma de Boer. In het tweede uur muziekopnamen van de popgroepen. 747AM, 21.02-23.00u.