Rode Ster Belgrado opponent van PSV

PSV speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen Rode Ster Belgrado. De kampioen van Servië en Montenegro rekende gisteravond in de tweede voorronde van het prestigieuze Europese toernooi af met Young Boys. De Zwitserse ploeg ging in Belgrado met 3-0 onderuit. Vorige week eindigde het eerste duel in 2-2.

PSV speelt volgende week woensdag eerst in Belgrado. Twee weken later is de return in Eindhoven. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

PSV-trainer Guus Hiddink, die in Belgrado aanwezig was, zag de thuisploeg vijf minuten voor de rust op voorsprong komen dankzij een treffer van Miladinovic. Na de pauze voerden Dudic en Zigic de score op. Er waren 45.000 toeschouwers bij de wedstrijd in Belgrado.

De maker van het laatste doelpunt is de gevaarlijkste speler van Rode Ster Belgrado. De meer dan twee meter lange Zigic, die in de belangstelling zou staan van Ajax, is de belangrijkste speler van de ploeg. Vorig seizoen wist Rode Ster Belgrado het landskampioenschap en de beker te veroveren in Servië en Montenegro. Zigic werd topscorer van de ploeg met achttien competitietreffers.

In 1991 vierde de club de grootste triomfen in de historie. De ploeg won eerst de toenmalige Europa Cup voor landskampioenen en daarna ook de wereldbeker.

,,Het wordt een lastig karwei, zeker met dat fanatieke publiek hier in Belgrado'', liet Hiddink in het NOS-radioprogramma Langs de Lijn weten. ,,Het is een jonge, strijdbare ploeg en tactisch slim. Ze counteren je zo weg als je niet oplet. In het weekeinde gaan we nog een keer naar deze tegenstander kijken. Want we willen volgende week niet worden verrast.''