Onderzoek slaag in kinderopvanghuis

De Inspectie Jeugdzorg doet onderzoek naar mogelijke misstanden in het particuliere opvanghuis Difference in Haaksbergen. Het onderzoek richt zich op verhalen dat opgevangen kinderen er onder meer zouden worden geslagen en te weinig eten zouden krijgen. In het tv-programma Netwerk zei een oud-medewerker van het het huis dat er bovendien kinderen worden doorverwezen naar Difference door reguliere instellingen. Dat zou volgens de medewerker mogelijk financieel voordeel opleveren. De inspectie is in juni al begonnen met een onderzoek naar de instelling naar aanleiding van signalen van de gemeente en het regionale zorgkantoor. De macht van inspectie is normaliter beperkt als het om particuliere opvanghuizen gaat. In dit geval kan de inspectie wel onderzoek doen omdat er geldstromen lopen van gesubsidieerde instellingen naar het particuliere opvanghuis in Haaksbergen. De inspectie hoopt over zes weken het onderzoeksresultaat te presenteren. De directeur van Difference was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.