OM NAAR UIT TE KIJKEN

VARIÉTÉ

Cirque Éloize

Het Canadese gezelschap Cirque Éloize werkt in de traditie van Cirque du Soleil: acrobatisch variété in een theatrale vorm, met een zweem van een overkoepelend verhaal of thema, en veel muziek en dans. De voorstelling Nomade, te zien in het Rotterdamse Luxor, gaat over het nachtleven, onder het motto: ,,'s Nachts is de hemel eindeloos.''

10-22 aug, Nieuw Luxor Rotterdam.

Inl. 010-484 3333 of www.luxortheater.nl

MUZIEK

Gelderse Muziek Zomer

Het Festival Gelderse Muziek Zomer met 60 gratis te bezoeken klassieke concerten, ook op een aantal bijzondere lokaties, duurt nog tot en met 14 aug. Tijdens de zomeracademie van het Nederlands Jeugdorkest zijn er optredens van het Asasello Quartet op 7 aug 26u30 in 't Ubbergs kerkje in Ubbergen en van het Kamerorkest van het NJO om 20u15 in Musis Sacrum in Arnhem. Daar klinkt mmv pianist Pierre-Laurent Aimard muziek van Haydn, Janácek en Mozart. Het slotconcert vindt plaats in de het voormalige radiogebouw de `Kathedraal van Kootwijk' met muziek van Thomas Adès (Asyia) en Tsjaikovski (Symfonie nr 6).

Res (026) 3703001 en www.geldersemuziekzomer.nl

POP

Donna Summer

Breakcore- en samplekunstenaar Jason Forrest leent niet alleen de bestanddelen van zijn muziek bij anderen, maar ook zijn artiestennaam. Wie de zwoele discokoningin van weleer verwacht, komt van een koude kermis thuis bij de overdonderende geluidsterreur die Forrest daarvoor in de plaats stelt. Op deze k-TSJOEM-avond spelen verder laptoppopgroep Cartwheel uit Australië en Engeland, electropopnoisegroep Function uit Australië en eenmans-noisetrashgroep Belch uit Nederland.

k-TSJOEM, 10 aug Paradiso A'dam.

BEELDENDE KUNST

Beer Kilometer

De Franse kunstenaar Nicolas Floc'h zal voor zijn expositie Beer Kilometer in Loods 6, het tijdelijk onderkomen van W139, een remake produceren van Walter de Maria's befaamde sculptuur The Broken Kilometer (1979). De vijfhonderd koperen staven waaruit het beeld bestaat worden echter vervangen door 5882 blikjes bier. Tijdens de opening wordt het publiek gevraagd de blikjes leeg te drinken en in een andere formatie op te stellen. Het kunstwerk van Floc'h, dat een knipoog maakt naar Minimal Art en Popart, is in die zin interactief.

Beer Kilometer van Nicolas Floc'h. 7 t/m 26 aug in de Bagagehal van Loods 6, KNSM Laan 143, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u. Opening 6 aug 21u.

THEATER

Boulevard In Den Bosch is het jaarlijkse theaterfestival de Boulevard, met veel doe-theater op geheime lokaties van jonge theatermakers: reisvoorstelling Ruim van Boukje Schweigman, Peepshow in een Pipowagen van het Paleis, koptelefoonproductie Baby's van Stella, kooktheater Patatboem van Laika. Ingejan Ligthart Schenk ('t Barre Land) en componist Marten Ornstein maken de muziektheaterstuk Heart of Darkness over de Congolees K. die ten onder gaat in de jungle van de Nederlandse vluchtelingenprocedures.

T/m 15 aug in Den Bosch. Inl 073 6137671 of www.festivalboulevard.nl