EN VERDER

Cineboards

Cineboards toont vanaf 6 augustus vier weken lang korte films van Rotterdamse filmmakers en videokunstenaars op de gevel van de Pathébioscoop op het Schouwburgplein in Rotterdam. Van zonsondergang tot 2 uur 's nachts is werk te zien van o.m. Karel Doing en Gerad Holthuis (8 aug Hong Kong Tapes). Ook werk van videomakers uit Singapore en New York wordt getoond. Zaterdag 7 augustus `Falling' / Liza Johnson (New York). Maandag 9 augustus `Monologue Exterieur' van Francien van Everdingen.

Schouwburgplein, zijgevel Pathébioscoop, dagelijks tot 4 september.

Avondwandeling VoorsterbosVereniging Natuurmonumenten houdt op vrijdag 6 augustus om 22 uur een avondwandeling voor gezinnen in het Voorsterbos bij Kraggenburg. Tijdens de anderhalf uur durende wandeling, onder leiding van de boswachter van Natuurmonumenten, kunt deelnemers genieten van de rust en misschien in de schemering wel vleermuizen opsporen (met behulp van de batdetector. De wandeling start vanaf de parkeerplaats bij Natuurkampeerterrein De Stiente aan de Kraggenburgerweg 21 in Kraggenburg.

S.v.p. vooraf telefonisch aanmelden bij bezoekerscentrum De Wieden. Inl 0527 24 66 44 (di t/m zo van 10-17uur).

Deelname kost voor leden van Natuurmonumenten € 3, voor niet-leden € 5. Trek een lange broek en stevige schoenen of laarzen aan.

Boulevard in beeld

In het kader van het theaterfestival Boulevard van 6 tot en met 15 augustus in Den Bosch, daat Guusje Kaayk dagelijkse tekeningen maken op op verschillende locaties, om de sfeer van het theaterfestival pakken. Het werk van Kaayk zal in Den Bosch op festivalterrein de Parade tentoongesteld worden als een `groeiende' expositie. Elke avond om 23uur worden er haar tekeningen groot geprojecteerd.

Er wordt ook een digitaal Boulevard-dagboek gemaakt, waarop dagelijks een selectie tekeningen te zien is.

Inl www.kaayk.nl

Tuinconcert

Het Bijbels Museum in Amsterdam organiseert op zondag 8 augustus het tuinconcert JWO & the rhythums of Rai. Het is een cross-over van Noordafrikaanse klanken en westerse jazz en pop-elementen onder leiding van gitarist Jan Wouter Oostenrijk.

Tuinconcert Bijbels Museum, Herengracht 366-368, Amsterdam. Zondag 8 augustus om 12u30. Het museum is vanaf 11 uur geopend. Entree €12,50 incl bezoek museum. Inl & res 020-624 24 36 of via Amsterdams Uitburo 0900-0101 of www.uitburo.nl

Zomerconcerten Bergen

In het Noordhollandse Bergen worden tot en met 21 augustus Zomerconcerten gehouden op drie verschillende locaties, de Ruïnekerk, Blooming Hotel en de Remonstrantse Kerk. Het is een gevarieerd programma met masterclasses, koffieconcerten (11u), midday classics (16u) en avondconcerten (20u30). De komende masterclasses worden gehouden door Herman Krebbers/viool op 6 augustus; 7 augustus Jan Marisse Huizing/piano; 9 augustus Sergej Rolduging/cello; 10 augustus Györgi Pauk/viool en 11 augustus Mikhael Voskresensky/piano (15u30).

Inl www.hollandmusicsessions.com

Archeologisch Gluren

In het Hunebedcentrum te Borger zijn 32 kijkdozen gemaakt waarin vondsten en illustraties scènes verbeelden uit het leven van vroegere stadsbewoners. Archeologisch gluren bij onze buren omvat vondsten als Romeinse loden slingerkogels, een houten boemerang uit het begin van de jaartelling en een tinnen kan uit een Delftse beerput.

Hunebedcentrum Borger. Tot en met 29 augustus. Dag 10-17u. Za en zo 11-17u. Inl 0599 236374.

Architectuur in Uithof

Op 6 augustus (15u) organiseert Architectuurcentrum Aorta een rondleiding door toonaangevende moderne gebouwen in De Uithof. O.l.v. gids Riky Bouwman wordt een bezoek gebracht aan het opvallende en prijzenwinnende gebouw het Educatorium van OMA, het rode Minnaertgebouw en de Faculteit voor Economie en Management van Mecanoo. Verder gaat de rondleiding langs het NMR-gebouw van UN Studio en naar de opvallende glossy Basketbar van NL Partners. Hier kan ook na afloop van de rondleiding een drankje worden gedronken en/of gegeten worden. Duur: 2 uur.

Receptie van het Educatorium, Leuvenlaan 19. Opgeven via tours@aorta.nu & 030-2321686.

Lezing 20/20 Vision

Op 12 aug (20u30) gaat de Noorse fotograaf Torbjørn Rødland in gesprek met Wim van Sinderen. Torbjørn Rødland (1970) is één van de kunstenaars in de groepstentoonstelling `20/20 Vision' in Stedelijk Museum CS. Voertaal Engels.

Res bij informatiebalie van Stedelijk Museum CS, via desk@stedelijk.nl en 020-5732911 (10u30-17u30). Stedelijk Museum CS, Post CS-gebouw, 2de verdieping, Oosterdokskade 5. Inl www.stedelijk.nl

Paul Geerts

Paul Geerts (Turnhout 1937), die het tekenen van de stripserie Suske en Wiske in de jaren zeventig overnam van Willy Vandersteen, heeft nu zelf het werk in 2002 overgedragen aan Marc Verhaeghe. Hij is weer begonnen met zijn oude passie schilderen en aquarelleren. Tot nu toe heeft Paul Geerts zijn post-Suske & Wiske-werken alleen nog maar in Vlaanderen geëxposeerd, in het kunstenaarsdorpje Lissewege bij Zeebrugge. Tijdens het jaarlijks Stripspektakel in Kampen, exposeert Turnhout in Kampen.

T/m 21 augustus di t/ m za 12-17u. Inl 038-3315777.com