Zwerfhond in Athene wacht voor rood licht

Griekse zwerfhonden hebbben bezit genomen van het olympisch dorp in Athene. Zwaarbewapende beveiligingsmedewerkers jagen de dieren niet weg, maar geven ze eten en behandelen ze uitermate vriendelijk. Dat hebben de leden van het Australische olympische team, die het dorp hebben betrokken, gisteren gemeld. In Athene lopen 15.000 zwerfhonden rond. Sommige honden zijn zo gewend aan de stad dat ze voor rood licht wachten als ze willen oversteken. De organisatie van de Spelen heeft laten weten zoveel mogelijk honden tot het einde van het evenement op te sluiten.

Wat betreft de toegangskaarten voor de Spelen heeft de organisatie gisteren laten weten dat nog niet de helft is verkocht. Entreebewijzen voor de openings- en slotceremonie zijn zo goed als uitverkocht, maar miljoenen kaarten voor vooral de kwalificatieronden zijn weinig in trek. ,,We hebben 2,2 miljoen van de 5,3 miljoen kaarten verkocht'', aldus een woordvoerder van de organisatie. ,,Dat komt neer op 157 miljoen euro, 86 procent van de gebudgetteerde opbrengst.'' De organisatie had gehoopt 3,4 miljoen kaarten te verkopen met een waarde van 183 miljoen euro.

Verwacht werd dat Griekenland door de gunstige geografische ligging en de historische link met de Olympische Spelen meer tickets zou verkopen dan Sydney vier jaar geleden. Als reden voor de tegenvallende cijfers worden onder meer de strenge veiligheidsmaatregelen en de vertraging bij de organisatie van het evenement opgegeven.

Om de kaartverkoop te stimuleren, richt de organisatie nu op diverse plekken in Athene extra verkooppunten in.