Van elektronica naar chemie

Na een leven lang bij Philips is Ton Trommelen (54) overgestapt naar DSM, waar hij hoofd van de wereldwijde inkoopactiviteiten wordt. Zijn taakstelling is glashelder: de komende twee jaar 150 miljoen euro besparen op inkoop. ,,We gaan een nieuwe inkoopstrategie ontwikkelen, waarbij we maximale synergie tussen de verschillende onderdelen van DSM proberen te behalen'', zegt Trommelen, die eerder de centrale inkoop bij de Philips-divisie halfgeleiders op poten zette. De kans om zo'n soort operatie ook bij DSM te kunnen leiden, was voor Trommelen reden de overstap te maken. ,,De chemie werkt natuurlijk wel anders dan de elektronica, maar als je de producten buiten beschouwing laat, zijn er vergelijkbare structuren herkenbaar.''

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot