Terug naar de productievloer

Televisieveteraan René Oosterman (45) begon een jaar geleden als zelfstandig televisieproducent, maar kwam erachter dat hem dat toch niet zo lag. ,,Hoewel een lang gekoesterde droom daarmee in vervulling ging, bleek het hebben van een eigen zaak het einde van het vermaak.'' Oosterman was zo veel tijd kwijt met organiseren, klanten binnenhalen en sponsors zoeken voor tv-programma's, dat hij nog maar weinig tijd over hield om zich met de uiteindelijke televisieproducties bezig te houden. ,,Terwijl ik dat juist het leukste vindt'', zegt Oosterman, die eerder als producent bij productiemaatschappij René Stokvis werkte en programmadirecteur was bij RTL4. In zijn nieuwe functie van directeur televisie bij Dullaert & Dumas film- en televisieproducties keert hij terug naar de praktijk. ,,Ik word eindverantwoordelijk voor alle televisieproducties van Dullaert & Dumas in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat ik in een ivoren toren ga zitten, ik wil juist zo veel mogelijk op de productievloer aanwezig zijn.''

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot