Snelle zomerse hapjes

Vandaag twee recepten voor zomerse hapjes. Het eerste hapje bestaat uit plakken rettich die worden belegd met pittige makreelmousse. Een rettich is een lange witte wortel, die tot de radijsfamilie behoort.

Bereiding: schil de rettich. Snijd de rettich in stukken van circa 6 centimeter. Snijd deze stukken in dunne plakken. Controleer of alle graten bij de makreelfilet zijn verwijderd. Doe de makreelfilet in een kom. Roer de sambal oelek, het citroensap, de ketjap en crème fraîche erdoor heen. Besmeer de plakken rettich met dit smeuïge mengsel, dat met bieslook wordt bestrooid.

Voor het tweede hapje, hardgekookte, gepelde kwarteleitjes gewikkeld in gerookte zalm, moeten eerst de eitjes in circa 3 minuten worden gekookt. Spoel de eitjes af met ijskoud water en pel ze. Snijd de plakken zalm in dunne repen die bijna zo breed zijn als de eitjes. Wikkel elk eitje in een reep zalm. Steek de zalm vast met een cocktailprikker die dwars door het eitjes wordt gestoken. Vul een diep bord met fijngeknipte bieslook en wentel deze hapjes door de bieslook. De bieslook kan ook worden vervangen door fijngehakte dille.

Morgen: crostini.

    • Anne Scheepmaker