Record verkledingen

Het is schoolvakantie, dus tijd om zoveel mogelijk tienerfilms uit te brengen. Zo kan het gebeuren dat Confessions of a Teenage Drama Queen tegelijkertijd uitgaat met New York Minute. Nieuwe ster Lindsay Lohan (Mean Girls) versus de Olsen-tweeling. In Confessions of a Teenage Drama Queen leert Lola (Lohan) dat een verhuizing van New York naar het doodsaaie Dellwood niet het einde van de wereld betekent en dat eerlijk zijn het langst duurt. Terloops breekt Lohan het record van de meeste verkledingen in een film en is weer het meest belegen ingrediënt van de tienerfilm van stal gehaald: de rivaliteit tussen de onaangepaste Lohan en het populairste meisje van de klas met als inzet de hoofdrol in een musical.

Confessions of a Teenage Drama Queen. Regie: Sara Sugarman. Met: Lindsay Lohan, Adam Garcia. In: 42 bioscopen.

    • André Waardenburg