Lila Volkswagen

New York Minute is een film waar je doorheen moet eten. Chips, popcorn en grote bekers Cola, want droog krijg je hem niet weg. Twee zusjes, gespeeld door de tweeling Ashley en Mary-Kate Olsen, zijn in New York voor de dag van hun leven: de een streeft naar een studiebeurs, de ander naar een platencontract. Die van de studiebeurs draagt roze pakjes en kan niet zonder haar agenda, die van het platencontract drumt en is wat in Amerika doorgaat voor alternatief: ze heeft een zwart T-shirt en rijdt in een lila Volkswagen. Omdat ze altijd spijbelt zit er een leerplichtambtenaar achter haar aan en omdat de anderhalf uur anders niet vol kwam, zit er ook nog een blanke, door Chinezen geadopteerde gangster achter allebei aan. Moraal: als je niet wilt verliezen, win je alles.

New York Minute. Regie: Dennie Gordon. Met: Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen, Eugene Levy. In 5 bioscopen.