Groei bij Versatel

Telecombedrijf Versatel heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet sterk zien groeien terwijl het verlies afnam. Het Amsterdamse bedrijf boekte een omzet van 144 miljoen euro en maakte een verlies van 4,1 miljoen euro.

Dit heeft de onderneming vanochtend bekendgemaakt. De omzet steeg vooral door de groei van het aantal breedbandklanten in Nederland, Duitsland en België, de landen waar Versatel actief is. Ook nieuwe zakelijke klanten droegen bij aan hogere inkomsten.

Het operationele resultaat van Versatel kwam uit op 27,3 miljoen euro, tegenover 16,6 miljoen in het tweede kwartaal van 2003. In vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar groeide het resultaat met 7 procent.

Op de Amsterdamse beurs was Versatel één van de weinige stijgers. Het aandeel won licht en schommelde tegen het middaguur rond de 1,40 euro.

Versatel herhaalde de eerder uitgesproken verwachtingen over geheel 2004. De onderneming rekent op een omzet tussen 570 miljoen en 590 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de omzet 462 miljoen euro.

Het operationele resultaat gaat volgens Versatel uitkomen tussen 110 miljoen en 120 miljoen euro. In 2003 was er een verlies van 44,7 miljoen euro. Het is onduidelijk wanneer het bedrijf een nettowinst laat zien.