Ramen dicht!

Ik zit achter de computer. Het raam staat open. In de speeltuin voor mijn huis spelen drie kleine kinderen. Ze hebben veel plezier. De jongste rijdt met een grote glimlach op een splinternieuw fietsje rond.

Het is 12 uur, de sirenes gaan, ik kijk naar buiten. De oudste van de drie rent naar het jongetje op de fiets, sleurt hem er af en schreeuwt overstuur tegen het meisje dat op de schommel zit: ,,Rennen, naar huis, ramen dicht!''

Het meisje kijkt verschrikt, twijfelt en rent vervolgens samen met hem het speelplein af. De jongste wordt aan de hand meegesleurd en kijkt met betraande ogen achterom. Zijn fietsje ligt omgevallen met het oranje waarschuwingsvlaggetje op de grond.

Bijdragen van lezers zijn welkom op www.nrc.nl/ik. Op deze site staan ook de spelregels en een archief van de ik-rubriek.

    • Andrea Hak