Roman van Maarten 't Hart in Duitsland verfilmd

Het Duitse tv-station ZDF maakt deze maand opnamen voor een verfilming van De zonnewijzer, de dertiende roman van Maarten 't Hart. De film wordt omschreven als een ,,krimikomedie'' en wordt gemaakt op initiatief van de actrice Mariele Millowitsch, die de hoofdrol speelt. ,,Ik heb het boek gelezen en was begeesterd,'' zei ze tegen het persbureau DPA. De zonnewijzer verscheen in 2002. De hoofdpersoon is een kinderloze vrouw, die zichzelf tot dubbelganger maakt van haar gestorven vriendin en tegelijk de ware doodsoorzaak van die vriendin onderzoekt. Het is de eerste keer dat een boek van 't Hart in Duitsland wordt verfilmd. De opnamen voor Die Sonnenuhr worden gemaakt op lokaties in Flensburg en Hamburg en duren tot 20 augustus. Een uitzenddatum is nog niet bekend.