Expositie Escher in het Capitool

De tot nu toe grootste overzichtstentoonstelling rond de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher heeft plaats in Italië. Het is een van activiteiten waarmee het Nederlands Instituut in Rome (NIR) dit jaar zijn honderjarige bestaan viert. Dat heeft samensteller, kunsthistoricus Bert Treffers van het NIR vandaag gezegd. De tentoonstelling, die ruim honderd werken zal bevatten, gaat op 21 oktober open in het Capitool in de Italiaanse hoofdstad. Koningin Beatrix zal mogelijk de opening verrichten. Volgens Treffers zijn er in Italië nog niet eerder zoveel werken van de kunstenaar, die in Italië een cultstatus bezit, bijeengebracht. ,,En dat nog wel in het Capitool. We zijn erg blij dat de tentoonstelling in zo'n belangrijk gebouw plaatsvindt'', aldus Treffers.

Maurits Cornelis Escher (1898-1972), een van 's werelds beroemdste grafici, woonde en werkte in de jaren '20 en '30 in Italië. Volgens Treffers zal de tentoonstelling, Nell 'occhio di Escher (gezien door het oog van Escher) veel van zijn Italiaanse periode bevatten, aangevuld met topstukken uit andere periodes.