Bellen met een achtervolgde bazin

Anneke Gevers is een hondenbezitter uit Zwolle. Een agressieve kater viel haar hond aan toen zij hem uitliet.

Wat gebeurde er?

,,Ik was aan het wandelen met mijn hond en toen werd hij aangevallen door een agressieve kater. Die kater ligt onder een struik of een auto te wachten tot er een hond langs komt en dan vliegt hij erop af. Dat deed hij ook bij mijn hond. Ze begonnen allebei te krijsen, de kater en de hond.''

Wat moet ik me voorstellen bij zo'n aanval?

,,De kat sprong boven op de rug van mijn hond en sloeg zijn klauwen er in. Hij liet na een tijdje wel weer los, maar daarna bleef hij ons wel stratenlang achtervolgen. Toen schoot hij steeds onder geparkeerde auto's.''

En uw hond deed niks terug? Is uw hond een watje?

,,Ja, het is wel een beetje een watje. Hij deed inderdaad niks terug, hij is niet uit op een gevecht. Wij hebben een hele lieve hond. Hij ziet er uit als een herdershond, maar is niet groot en staat laag op zijn poten. Maar wat moet je doen als zo'n kater op je rug springt? Ik weet niet of je het zelf wel eens hebt meegemaakt?''

Eeh, nee. Eigenlijk niet.

,,Precies.''

Heeft u het er nog met de eigenaar van de kat over gehad?

,,De eigenaar zei dat mijn hond maar terug moest bijten. Maar dat doet hij niet. Dat was dan jammer, zei hij. Toen was het einde gesprek. De eigenaar zelf pakt de kater wel hard aan. Toen ik een keer langskwam stond de kater in gevechtshouding klaar op de stoep. De eigenaar schopte hem zo terug de tuin in. De kater vloog echt door de lucht. Hij zal het wel gewend zijn.''

Hoe ziet die kater er uit?

,,Het is een zwarte kat. En hij heeft ook nog een zwart-wit broertje dat hem af en toe komt helpen.''

En nu?

,,Het was altijd een bepaald rondje dat ik met de hond liep, maar nu neem ik een andere route. Die is wel langer, maar ik ga niet meer langs die kater.''