Rentree Dorrestein (59)

De 59-jarige Jan Dorrestein maakt na zeventien jaar zijn rentree in het topgolf. De routinier heeft voor het KLM Open, dat begin augustus op de Hilversumsche Golf Club wordt gehouden, een wildcard gekregen. In 1982 eindigde Dorrestein op de gedeelde achtste plaats van het Dutch Open op de Utrechtse golfclub De Pan.

Hij won dit jaar verrassend de sterk bezette Polynorm Trophee. Daarmee stelde hij zich kandidaat voor het toernooi in Hilversum.

De andere twee wildcards zijn in het bezit van Hayo Bensdorp en Hiddo Uhlenbeck gekomen. Eerder al verzekerde de organisatie zich van de deelname van de drie Nederlanders topspelers: Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Rolf Muntz.

Robert-Jan Derksen strijdt in Baltray mee om de hoofdprijs bij het Iers Open. De Nederlandse golfer handhaafde zich op de tweede dag in de top van het klassement met een rondje van 70 slagen. Derksen deelt met een totaal van 137 slagen de vierde plaats, op drie slagen van de Australische leider Peter Lonard.

Derksen kende opnieuw een goede dag. De Nederlander noteerde vier birdies. Twee bogeys brachten hem op een ronde van twee onder par. Hij verloor ten opzichte van leider Lonard geen terrein.

Achter de Australiër bezetten de Schot Stephen Gallacher en de Zuid-Afrikaan James Kingston de tweede plaats met 136 slagen. Nick O'Hern, die na de eerste dag met Lonard aan de leiding ging, zakte weg door een rondje van 74. Rolf Muntz haalde de cut niet.