Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over de actie die het Kamerlid voor de SP Agnes Kant tegen de invoering van `no claim' in het ziekenfonds voert. Verder een verslag uit Austin Texas met familie en vrienden van de mogelijke Tourwinnaar Lance Armstrong. Ned.2, 18.20-18.50u.

Netwerk. Reportage over Cambodja waar tijdens het schrikbewind van Pol Pot in de jaren zeventig meer dan 1,5 miljoen mensen omkwamen. De voormalige leiders van de Rode Khmer staan in oktober terecht voor een internationaal tribunaal in Cambodja. Eén van hen is de ex-president Khieu Samphan. Hij laat zich verdedigen door een Franse advocaat, een oude studievriend. Ned.1, 20.30-21.02u.

Nova. Onder meer aandacht voor plannen tot betere samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse politie voor de bestrijding van drugs. Ned.3, 22.20-22.55u.

DOCUMENTAIRE

Zembla: Liever failliet. Herhaling uit februari van dit jaar over faillissementen in Nederland. Personeel wordt ontslagen, schuldeisers kunnen hun geld vergeten. Bij veel bedrijven die failliet gaan wordt fraude gepleegd. Justitie kijkt passief toe en de fraudeurs worden lachend rijk. Ned.3, 21.15-22.00u.

Het nieuwe boeren - onder Schiphol. Zie tv-vooraf. Ned.1, 23.22-0.20u.

SPORT

Theo Koomen - Woekeren met de waarheid. Herhaling uit april van de tv-documentaire over sportverslaggever Theo Koomen. Zijn dochter, haar moeder, familieleden, collega's en sporters blikken terug op zijn leven. Op 5 april 1984 kwam hij bij een verkeersongeval om. Ned.1, 21.02-21.57u.

Studio sportzomer. Uit Le Grand Bornand in Frankrijk gesprekken over de Tour de France met Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF, en oud-wielrenner Johan van der Velde. Morgen begint het rechtstreekse verslag op 14.35 uur op Nederland 2. Ned.2, 22.45-23.40u.

DRAMA & MUZIEK

State of play. Eerste aflevering van een zesdelige Britse dramaserie over het leven van een ambitieus Labour-politicus waarin moord, bedrog en intriges een belangrijke rol spelen. Ned.3, 22.55-23.50u.

Pinkpop 2004. Opnamen van het optreden van de groep Goldfrapp. Ned.3, 23.50-0.27u.

FILM

....And Justice for All (Norman Jewison, 1979, VS). Uitbundige satire en felle aanklacht tegen de meest in het oog springende onrechtvaardigheden van de Amerikaanse rechtspraak. Al Pacino schittert als integer advocaat in corrupte omgeving. RTL5, 20.30-22.55u., met reclame.

.The Game (David Fincher, 1997, VS). Geraffineerde thriller over schatrijke zakenman (Michael Douglas) die een uitnodiging krijgt aan een geheimzinnig spel deel te nemen. Intrigerende film over egoverlies en het plezier van een fake-wereld. Net5, 20.30-22.55u.

Fatal Beauty (Tom Holland, 1987, VS). Whoopi Goldberg speelt ontwapenende hoofdrol van oprecht bewogen narcotica-agente in half-komische politiefilm met schijnheilige moraal. Zij weet Sam Elliott, de lijfwacht van een drugsdealer, voor de goede zaak te winnen. Veronica, 22.00-23.50u., met reclame.

.Face/Off (John Woo, 1997, VS). Derde Hollywoodfilm van Hongkongse meester Woo die zijn actiefilms laat lijken op sentimentele musicals. Thriller-scenario laat John Travolta en Nicholas Cage bizarre dubbelrollen spelen: FBI-agent en huur-terrorist wisselen via chirurgisch hoogstandje van gezicht. BBC1, 22.00-0.50u.

.The Outsiders (Francis Ford Coppola, 1983, VS). C. Thomas Howell, Matt Dillon, Ralph Macchio, Patrick Swayze, Rob Lowe, Emilio Estevez en Tom Cruise waren nog onbekend toen ze in deze operateske cultfilm zaten over tienerbendes in Oklahoma, 1966. Idealisering van Amerikaanse mythen in prachtig gefilmd, onbetekenend verhaaltje over door zonsondergangen licht ontroerde ruwe bolsters. Canvas, 23.25-0.55u.

Downhill Racer (Michael Ritchie, 1969, VS). Mooi gefotografeerde ski-scènes vormen voornaamste attractie van karakterstudie van Robert Redford als egocentrische Amerikaanse wedstrijdskiër op Europese pistes. BBC2, 0.20-2.00u.

RADIO

Kunststof. Gesprek met filmproducent San Fu Maltha. Hij is produceerde Phileine zegt sorry en In Oranje. Radio 1, 19.04-20.00u.

Het marathoninterview. De 90-jarige Max Kohnstamm, een van de grondleggers van het Verenigd Europa vertelt over zijn leven. Morgen, Radio 1, 9.04-12.00u.