Strook van Gaza toneel van ontvoeringen

Gewapende mannen hebben gisteravond in de Gazastrook vier Fransen ontvoerd en enkele uren vastgehouden in een kantoor van het Rode Kruis bij het Palestijnse vluchtelingenkamp Khan Younes. De Fransen waren naar het kamp gereisd om daar de stroomvoorziening te verbeteren, in het kader van de jumelage tussen Khan Younes en de Parijse voorstad Evry. Eerder op de dag waren in de Gazastrook ook al een politiecommandant en een lid van de Palestijnse Autoriteit ontvoerd en weer vrijgelaten. Achtergrond van de acties is volgens waarnemers machtsstrijd tussen militante groepen en het Palestijns bestuur onder leiding van Arafat, in het vooruitzicht van de aangekondigde terugtrekking van Israël uit de Gazastrook. Een woordvoerder van het Palestijnse bestuur zei dat de Palestijnse veiligheidsdiensten in verhoogde staat van paraatheid zijn gebracht.