Dodental brand India stijgt tot 84

Bij de brand in een basisschool in de Zuid-Indiase stad Kumbakonam zijn gisteren ten minste 84 kinderen om het leven gekomen. Het dodental loopt mogelijk nog verder op, want een aantal gewonden verkeert in kritieke toestand. De schooldirecteur is gearresteerd. Volgens de Indiase televisie is dat gebeurd nadat een lokale bestuurder had opgeroepen tot gerechtelijke stappen tegen het schoolbestuur omdat in het gebouw zelfs de meest elementaire brandveiligheidsvoorzieningen ontbraken.

Volgens sommige bronnen is de brand veroorzaakt door kortsluiting. Maar een eerste onderzoek wees uit dat de brand is veroorzaakt door een open houtoven in de keuken. Het vuur sloeg vervolgens over naar het rieten dak van het schoolgebouw. De slachtoffers variëren in leeftijd van zes tot dertien jaar. Een brandweerman zei dat alle leerkrachten op tijd een goed heenkomen zochten. Toen het nieuws van de brand bekend werd, kwamen honderden ouders op de school af. De ramp in de deelstaat Tamil Nadu heeft inmiddels geleid tot een debat over de veiligheid van Indiase scholen.